את ההמבורגר, שעלות הפיתוח שלו עומדת על לא פחות מ-320,000 דולר, ייצר המדען מתאי גזע של פרה – והוא מקווה מאוד שפריצת הדרך המדעית שלו תאפשר, בעתיד, לצמחונים ליהנות מבשר שייצורו לא יהיה כרוך בהרג של חיות.
טעמו של ההמבורגר, אמר פוסט לניו יורק טיימס, הוא "טוב למדי", והוא סבור שקשה יהיה להבדיל בינו לבין המבורגר מבשר סטנדרטי. הטעימות הראשונות של המוצר החדש יערכו בנוכחות קהל ב-5 לאוגוסט בלונדון, ותוסבר בהן גם הפרקטיקה המדעית שתרמה ליצירה הקולינרית.
נשמע מלהיב? אם אתם כבר בדרך לסופר, חכו מעט. ייקח זמן עד שהפיתוח המהפכני יגיע לייצור המוני, למרות שמדובר בהמצאה חסכונית למדי – גידול בשר בצלחת פטרי יפחית את עלויות האנרגיה המוקדשת לייצור בשר בכ-40 אחוזים.