אז זהו, העונה השלישית של מאסטר שף הסתיימה, המלך החדש הוכתר (מזל טוב, תום!), האורות כבו וכל הקונפטי טואטא מהרצפה. כמה כיף לדעת שהמתכונים שסיפקה לנו העונה עדיין פה, וימשיכו ללוות אותנו הרבה אחרי שענן ההייפ והרייטינג יתפוגג. אז אנחנו לא יודעים מה התכניות שלכם לסוף השבוע הבא עלינו לטובה, אבל אנחנו יכולים להגיד לכם את שלנו: אנחנו מתכננים להיכנס למטבח עם הספר החדש של מאסטר שף, ולהכין את כל המתכונים שסימנו לנו מבעוד מועד. כל אלה שעשו לנו חשק אבל לא הספקנו להתמסר אליהם במהלך העונה. מה דעתכם? רוצים להצטרף? אז אלה הם.

ארפה במילוי סלט עוף ואבוקדו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
ארפה. אין, השבת אנחנו מכינים!|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

1. ארפה עוף / דליה אלחדף

דליה הביאה למאסטר שף ז'אנר של אוכל שטרם כבש את מקומו בישראל – האוכל הדרום אמריקאי, ובעיקר הוונצואלני. ברוב חינניות היא דילגה משלב לשלב באמצעות שימוש מבריק בחומרי גלם אופייניים לארץ המוצא, יד מצוינת ויכולות בישול מופלאות. אחת המנות שהפילו את השופטים הייתה הארפה – פיתות ונצואלניות במגוון מילויים. למרות המורכבות היחסית של המתכון, הוא שווה כל מאמץ והשקעה. רוצים מדריך קצת יותר מפורט לפיתת המופת הזו? גם את זה יש לנו. (עמ' 24 בספר)

>> למתכון: ארפה עוף

>> למדריך הארפה השלם של דליה

2. סמוסה / יונתן רושפלד

מכל המטעמים שהציגו השופטים בפרק השחזור כבשו אותנו בעיקר הסמוסות של רושפלד – מטוגנים הודיים עשירי מרקמים וצבעים, שגם לטובי המתמודדים היה כמעט בלתי אפשרי לשחזר בלי מתכון. כמה כיף שלנו דווקא יש מתכון, ואנחנו רק צריכים לעקוב אחריו. (עמ' 62 בספר)

>> למתכון: סמוסה של רושפלד

3. תבשיל מוח / ג'קי אזולאי

למרות הסוף המפתיע והדי מאכזב של ג'קי בתכנית, לאורך העונה היא הציגה אינספור מנות שראויות להיכנס לפנתיאון. אחת מהן היא מנת המוח ברוטב, שהייתה הפעם הראשונה שבה התמודדה עם חומר הגלם הבלתי קונוונציונלי הזה, ועשתה את זה, כמו שהיא יודעת, בצורה פשוט מושלמת. אנחנו עוד מחפשים אנרגיות להתמודד עם איבר פנימי מאיים שכזה במטבח. אם אתם אמיצים יותר מאתנו – בבקשה נסו את זה בבית וספרו לנו איך היה. (עמ' 40 בספר)

>> למתכון: תבשיל מוח

תבשיל מוח עגל (תמונת AVI: mako)
תבשיל מוח. מי מתנדב?|תמונת AVI: mako

4. עלי מנגולד ממולאים בשר / אתי לוי

שתי מנות בולטות הכינה אתי העונה: מרק קובה עם טוויסט מצרי, שהדגים את היד המצוינת שלה וכיכב ברשימת המתכונים שהכי אהבתם העונה, ועלי מנגולד ממולאים בשר, מנה מוצלחת שהפתיעה את אתי וגם את השופטים, שהיו בטוחים שהיא לא תהיה מוכנה בזמן. שווה לנסות בבית, ולו רק כדי להרגיש קמצוץ מהאישה המדהימה הזו, שהביאה לתכנית כל כך הרבה חום ואנושיות. (עמ' 54 בספר)

>> למתכון: עלי מנגולד ממולאים בשר

5. מרק מינסטרונה, פוקצ'ה ופסטו / מיה בן צבי

הכניסה המפתיעה של הטבעונית האדוקה לנבחרת פיתחה בקרב צופים מהמגזר ציפיות רבות, ובראשן הציפייה לקול שיביע את האג'נדה שלהם ויוכיח שגם לטבעונים מגיע מטבח אקלקטי ומשובח. המנה המנחמת של מיה – מרק מינסטרונה שהוגש עם פוקצ'ה ופסטו – הבליטה את התכונות המופלאות של הירקות, עשבי התיבול והקמח נטול הביצים, והפכה את המרכיבים לכוכבים ואת מיה למתמודדת ראויה ונחשבת. (עמ' 30 בספר)

>> למתכון: מרק מינסטרונה עם פוקצ'ה ופסטו

קיש שכבות בצק וסלמון מעושן (תמונת AVI: mako)
הקיש של תום. יצירת מופת|תמונת AVI: mako


6. קיש סלמון מעושן, אספרגוס וקרם שמנת / תום פרנץ

קיש הסלמון של תום, שאותו הכין עם סלמון איכותי במיוחד שהביא מצרפת, היה מושלם מכל הכיוונים – שזה הבצק הפריך, הקרם, וכמובן האינטראקציה שהצליח ליצור ביניהם. המבנה של המנה, שלא נראה כמו שום דבר שאנחנו מכירים, ישר גרם לנו לפנטז על קיש כזה באירוח הבא שלנו. אחלו לנו הצלחה. (עמ' 48 בספר)

>> למתכון: קיש סלמון מעושן

7. עוואמה / סלמה פיומי

כמה אפשר לטחון את העוואמה הזאת, אתם שואלים? הרבה, הרבה מאוד. מה גם שכל עוד אנחנו לא מכינים אותה במו ידינו, החשק הזה כנראה לא יילך לשום מקום. שימו לב, סלמה עצמה מזהירה שהמתכון דורש מיומנות – אז שווה לפנות לו כמה שעות, וגם קצת אנרגיות נפשיות. המתכון, בניגוד למה שחלק מהתגובות טוענות, נכון ומדויק לחלוטין. (עמ' 150 בספר)

>> למתכון: עוואמה

>> 5 מתכונים לחמין
>> ועוגיות שוקולד מעולות