הבמבה במילוי קרם במבה, היציאה האחרונה מבית המותג מטיל ביצי הזהב של אסם, רק הזכירה לנו כמה אנחנו מחזיקים מהמותג הזה. תהיה מה שתהיה דעתכם על החטיף הצהוב והדביק, שזוכה לשדרוגים, מילויים ושינויי צורה בערך פעמיים בשנה - אי אפשר להתכחש לעובדה שיש פה קונצנזוס בסדר גודל שלא קיים בארץ בשום תחום אחר. בני 4 חולים עליה, בני 40 רואים בה גילטי פלז'ר, ובכל רגע נתון אפשר למצוא ברחבי הארץ לפחות חמישה הורים שמתחננים לילד שייתן להם אחד (ובדרך כלל נענים בסירוב).

אז החלטנו להציץ, אחת ולתמיד, לקרביים של המותג הזה, ושמנו פעמינו לחולון - למפעל שבו מייצרים את הבמבה והבמבה האדומה (חטיף קאלט בפני עצמו). דיברנו עם כמה אנשים, ראינו איך נראית כמות בלתי נתפסת של במבה, ואפילו תפסנו את החטיף לפני שהוא מקבל את הטוויסט של הבוטנים.

5 דברים שלא ידענו על במבה

1. הבמבה עצמה אינה עשויה מבוטנים אלא מתירס. הבוטנים הם רק הציפוי.

2. בתחילת דרכה צורתה צינור אחד ארוך. רק אחר כך היא נקצצת לגודל שאנחנו מכירים.

3. אין שום הבדל (!) בין במבה באריזת ניילון צהובה לבין במבה באריזה מתכתית.

4. הצבע האדום של הבמבה האדומה מגיע מסלק.

5. והמתיקות - ממיצוי של תותים. כן כן, מרכיבים טבעיים בלבד.

אז איך מכינים במבה?

מכניסים המון המון גריסי תירס למכונה, שמחממת ומפעילה עליהם לחץ, עד שהם יוצאים ממנה בצורת צינור ארוך. כאן נכנסת לתמונה סכין מיוחדת, שחותכת את הצינור הארוך (שבינתיים, כאמור, אין לו בכלל טעם של במבה) לבמבות בודדות. הבמבות עוברות לייבוש, ואחריו לציפוי בחמאת בוטנים. עכשיו נשאר רק לארוז, להכניס לארגזים ולשגר לנקודות המכירה.

המון במבה נשפכת (תמונת AVI: mako)
ו... הנה היא באה!|תמונת AVI: mako

קרדיטים:
כתב: סער פלס
צלם: רועי ברקוביץ'
עורך: רועי שאלתיאל

>> נהייתם רעבים? נסו את עוגיות השוקולד צ'יפס הבהירות של אביבה
>> והנה 8 דרכים לשכנע את הילד הסרבן לטעום דברים חדשים