שרביטי פירות (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
שרביטי פירות|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

שיפודי ענבים ואבטיח 

טוב, ענבים ואבטיח בים? עד עכשיו לא חידשנו כלום, אבל הנה פתרון מקסים שימנע מידיים מלאות בחול להפוך את הכל לעיסת בוץ מגעילה: הכינו בבית שיפודי פירות ושמרו בקופסה סגורה, עדיף עם כמה קוביות קרח בתוך שקית. תנסו פעם אחת, ותראו שזו שיטה ששווה לאמץ. 

>> למתכון: שיפודי פירות

סלט פירות עם ג'ינג'ר (צילום: בועז לביא, ifeel)
סלט פירות עם ג'ינג'ר |צילום: בועז לביא, ifeel

סלט פירות מיוחד

אמרתם קיץ וים - אמרתם פירות, אז קבלו סלט פירות משודרג עם קיווי, שזיפים, מלון, דובדבנים, ענבים ואפילו ג'ינג'ר שמוסיף טוויסט מקורי, ולאלו שרוצים ממש ללכת על הקצה - טיפונת ליקר פרנג'ליקו בסלט, ואתם מסודרים. 

>> למתכון: סלט פירות עם ג'ינג'ר

כדורי שוקולד - מוכנים בתוך הגביעים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
כדורי שוקולד בגביע גלידה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

גלידת כדורי שוקולד 

טוב, זה כבר מתכון שדורש קצת השקעה, פחות מתאים לסתם סיבוב משפחתי לחוף - אבל אם מדובר בחגיגה או אירוע קטן בחוף הים - כדורי השוקולד האלה הולכים לגנוב את ההצגה: מדובר בכדורים מעוגת בראוניז עם ביסקוויטים, שיושבים בתוך גביעי גלידה קטנטנים, ומצופים בשוקולד. כיף אמיתי. 

>> למתכון: כדורי שוקולד בגביע גלידה

בשביל מה ים בעצם? יותר לוהט אצלנו בפייסבוק

בראוניז קיציים של אביבה פיבקו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
בראוניז|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

בראוניז

גם בגזרת המתוקים - העיקרון הוא אותו עיקרון: בים אנחנו רוצים דברים שלא נמסים, לא מתקלקלים, מגיעים כבר חתוכים, לא מצריכים התעסקות והכי חשוב - מתוקים, כבר אמרנו מתוקים? כי כשאנחנו יוצאים משחייה אנחנו מוכנים לעשות הכל בשביל שוקולד.  

>> למתכון: בראוניז

חטיף טורטייה אפוי (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
חטיף טורטיה אפוי|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

צ'יפס טורטייה אפוי

זה שאתם בחוף הים, זה לא תירוץ לחיסול ממוקד של חטיפים תעשייתיים, משמינים ולא מזינים בעליל. ביקור בחוף הים יכול להיות בריא גם בלי לוותר על נשנוש קטן לצלילי המטקות. צ'יפס טורטייה אפוי, שמכינים בקלי קלות (באמת!) הוא הפתרון לסוגיה הזאת.  

>> למתכון: צ'יפס טורטייה אפוי

סלט זוקיני ושקדים (צילום: באדיבות קפה יהושע)
סלט זוקיני ושקדים|צילום: באדיבות קפה יהושע

סלט זוקיני ושקדים 

סלט בים זה עניין טריקי: מצד אחד יש את הסלטים שמכילים עגבנייה ומלפפון, שלא מחזיקים יפה שעות אחרי שנחתכו, בטח שלא בחום, ומצד שני יש את הסלטים מירקות קצת יותר עמידים, כמו כרובית וברוקולי, אלא שאלה בדרך כלל מגיעים עם מיונז, שגם הוא לא מתנהג יפה בשמש. הסלט הזה - שהוא עם זוקיני, לימון, שקדים, אורוגולה ושמן זית - הוא גם קלאסי לים, וגם פשוט מצוין בלי קשר לכלום. 

>> למתכון: סלט זוקיני ושקדים

לביבות קינואה וחציל (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לביבות קינואה וחציל|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

 לביבות קינואה וחצילים 

הים מרעיב. אנחנו תמיד שוכחים את זה ואז מוצאים את עצמנו רבים עם הילדים על שקית במבה קטנה. לביבות קינואה וחצילים מעולות, שממש לא חייבים לאכול כשהן חמות, ייחטפו מקופסה על ידי שחיינים רעבים, שחקני מטקות מותשים וגם סתם משתזפים. 

>> למתכון: לביבות קינואה וחצילים

לחמניות בצל (צילום: דניה ויינר, על השולחן)
לחמניות בצל|צילום: דניה ויינר, על השולחן

לחמניות בצל 

בחוף הים לא מתאים להתעסק עם אוכל. הידיים שלנו עם חול, בעצם הכל עם חול, ואין סיכוי שנעמוד במשימה מורכבת של למרוח משהו בתוך משהו. לכן לחמניות בצל הן מושלמות - הן קלילות ומלאות טעם וממש לא צריכות שום דבר נוסף. במקום סנדוויצ'ים שייזלו ויתפרקו ויאבדו צורה - לכן על הלחמניות האלה. 

>> למתכון: לחמניות בצל

סלט פסטה וסלק (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלט פסטה וסלק|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלט פסטה וסלק

עוד מנה מושלמת לחוף הים: סלט פסטה קיצי, ללא גבינה שעשויה להתקלקל ועם סלק ועלי בייבי שמרעננים את כל הסיפור. מנה משביעה וכיפית, שתגזול בדיוק רבע שעה מזמנכם לפני שתצאו מהבית.

>> למתכון: סלט פסטה וסלק

מקלוני זיתים  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
מקלוני זיתים |צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל


חטיפי זיתים

קודם כל - גילוי נאות: מאז שגילינו את חטיפי הזיתים האלה אנחנו מכורים, ככה שזה שאנחנו אומרים שהם מתאימים לים - זאת לא הפתעה גדולה. אבל גם אם נשפוט אותם אובייקטיבית - הם באמת מתאימים: בגודל הנכון, בצורה הנכונה (אין על מקלונים), במרקם הנכון, בטעם הנכון... לאיזה חוף אמרתם שאתם הולכים? 

>> למתכון: חטיפי זיתים

מאפינס עגבניות וגבינת עזים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מאפינס עגבניות וגבינת עזים|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

מאפינס מלוחים 

הנה עוד רעיון מגניב שיכול לחסוך לכם את ההתעסקות המבאסת עם סנדוויץ' בחוף הים, ובלי קשר - מדובר במאפה סופר טעים עם גבינת עזים ועגבניות שרי, שעובד מצוין בטמפרטורת החדר והולך להיות כוכב הפיקניק שלכם. 

>> למתכון: מאפינס מלוחים

והכי הכי טעים בחוף הים זה ארטיק קרח במחיר מופקע. מהר, הוא הולך. 

>> והנה דברים שהכי טעים להקפיא
>> ומתכונים לבראנץ' קיצי מהמם