פיצה עם ביצת עין
ביצת עין על פיצה היא תוספת נהדרת שמשתלבת בשלל סגנונות – מפטריות ועד בולגרית וזעתר, עשויה לגמרי או עם חלמון נוזלי. מדובר בשדרוג מושלם ותכלס, ממש מתבקש.
בא לכם על ארוחת טעימות עם אסף גרניט? כנסו ואולי תזכו >>
פיצה סינייה
רק בשבוע שעבר מבקר המסעדות שלנו התאהב על מעל לראש בפיצה סינייה של מסעדת איטליאנו דה לה קוסטה החיפאית. מדובר בשידוך בין בצק פיצה לבשר טלה, וזה נשמע כמו שילוב שאי אפשר לטעות איתו. שילובים דומים תמצאו ברחבי העולם – עם גבינה (או יוגורט בגרסה היוונית), או עם אורוגולה, בצל סגול ותבלינים, וכמובן גם בגרסה המקומית - המוכרת כחמשוקה.
טקס-מקס
פיצה מקסיקנית: אבוקדו, רוטב עגבניות, צ'ילי שעועית שחורה וסלסה, רצוי על מצע טורטייה או בסיס אחר מקמח תירס. אבוקדו חי הוא תוספת מושלמת לפיצה, ובהחלט יכול גם לבוא במקום הגבינה.
לימון ומוצרלה מעושנת
כן כן, בשיא הרצינות. פרוסות הלימון משתלבות נהדר עם הטעם המעושן של הגבינה, ואם אתם לא חוששים ממעט מרירות – אתם יכולים לזרוק גם כמה חתיכות של לימון כבוש.
ספגטי-מיטבול פיצה
נשמע דמיוני, אבל המנה הזאת כבשה את הקהל (וגם את הרשתות החברתיות) ממש לא מזמן, ואם חושבים על זה לעומק, זה די הגיוני: ספגטי, כדורי בשר, רוטב – ושכבת בצק שתספוג אותו. מה יותר מזה?
פיצה סלופי ג'ו
סלופי ג'ו על לחמנייה פתוחה – עד כאן אתם איתנו, כן? עכשיו גבינה מגוררת מלמעלה ו-5 דקות בתנור וקיבלתם ארוחה שהיא כנראה חלומו של כל רווק רעב ממוצע, ובעצם עמוק בלב, החלום של כולנו.
תרד וקשקבל
השילוב המושלם מעולם הבורקסים יכול לעבוד נפלא גם על פיצה, רצוי לבנה – בלי רוטב עגבניות ועם שלל גבינות. אפשר גם להוסיף זעתר, אורוגולה ושאר ירוקים.
פיצה פרשוטו
פיצה על בסיס דק וקריספי, כזה שיודע לקבל כמו שצריך תוספת איכותית כמו פרשוטו ותאנים או מלון.
פיצה רוקפור ותפוחים
אם אתם בקטע המתוק מלוח – פיצה עם גבינה כחולה, תפוחים או אגסים, ואפשר גם קצת דבש או סילאן – תעשה את העבודה. גם בצל מקורמל יכול לעבוד פה נהדר.
פיצה פולנטה
והנה עוד הפתעה תוצרת הארץ - בחיים לא חשבנו שפולנטה תהפוך לפיצה, עד שאסף גרניט הפך את מנת הפולנטה האהובה של מסעדת מחניודה הירושלמית לפיצה שיכולה להגיע עד הבית שלכם במגש.