למה לקנות, אם אפשר לערבב כמה מרכיבים זמינים ופשוט לשמור בקופסה אטומה? כשהילדים יעמדו לכם על הראש בשבת בבוקר - אתם תודו לנו
mako אוכל | פורסם 06:52 23.01.14
למרות שמתכון לפנקייק הוא לא דבר שדורש יותר מדי עבודה, תמיד נמשכנו למיני תערובות מוכנות, שמבטיחות שבתוך רגע וחצי תמיד נוכל ליהנות מפנקייק חם ומפנק. ואז זה פתאום הכה בנו: למה שלא נכין תערובת כזו בעצמנו? למה שנספוג את כל החומרים המשמרים של התערובות המוכנות, במקום לקחת קמח, קצת מתפיחים, טיפה סוכר ועוד קמצוץ מלח, לערבב ולשמור ליום גשום? אם גם אתם מרגישים שיש פה הברקה - אתם מוזמנים לאמץ את השיטה הזו. היא אולי חוסכת רק דקות בודדות, אבל בשבת בבוקר, כשילדים עומדים לכם על הראש - דקות בודדות זה לא מעט.
פנקייקים בצ'יק צ'ק|צילום: Paul Hart, Thinkstockתערובת לפנקייק
המרכיבים: 6 כוסות קמח לבן כפית וחצי אבקת סודה לשתייה 3 כפיות אבקת אפייה 1 כף מלח 1/8 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. שמים את כל המרכיבים בקערה גדולה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 2. מאחסנים בקופסה הרמטית.
פנקייקים בלי הרבה עבודה|צילום: Nikolay Trubnikov, Thinkstock
הגיעה השעה ואתם רוצים להכין פנקייק? כל שנותר לכם לעשות הוא לערבב שתי ביצים גדולות, כוס וחצי חלב ורבע כוס שמן, להוסיף שתי כוסות מהתערובת שהכנתם, לערבב שוב ולטגן.