המיקרוגל תמיד יישאר סוג של פלא, שמפשיר פיתה בשניות ומחמם ארוחה שלמה בדקה וחצי, אבל למרות הקסם - למכשיר הפלאי הזה יצא שם רע, בעיקר בכל הנוגע להשפעה על הערכים התזונתיים של האוכל שהוא מחמם.
המציאות הנתונה היא שכל חימום של ירקות, בכל דרך שהיא, עשוי להפחית את רמתם של ויטמינים ומינרלים מסוימים (ויטמינים C ו-B12, למשל, מתפרקים בחימום) ולסייע בספיגתם בגוף של אחרים (אנטיאוקסידנטים כמו קרטונאידים, שנמצאים בגזר ובסלק, למשל), אבל האם המיקרו מזיק במיוחד, או שמדובר בתדמית שלילית לא מוצדקת? אתר well בדק, ואנחנו מביאים לכם את מסקנותיו.
>> בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם משהו
מחקר של בית הספר לרפואה ציבורית בהרווארד טוען שלא רק שהמיקרו לא מזיק באופן מיוחד, הוא אפילו מהווה את דרך החימום העדיפה והבריאה. על פי המחקר זמן החימום הקצר, כמו גם העובדה שתהליך החימום צורך מעט נוזלים, מסייעים בשימור ויטמינים מתפרקים בחום כמו ויטמין C וחומרים נוספים. חימום בעזרת גלי המיקרו מאדה את האוכל כך שהוא מתחמם מהפנים אל החוץ - ללא ספק טכניקת החימום הטובה ביותר אם רוצים לשמר ויטמינים ומינרלים.
עוד באוכל טוב:
- כפיים לאסף גרניט: פאלומר הוכרזה כמסעדה הטובה ביותר בלונדון
- ידעתם שאין שום בעיה בפסטה פגת תוקף?
- פאי שוקולד משהו משהו
חימום לא אחיד יוצר בעיות
אז זהו? החיים יפים והמיקרו יכול להפוך ללא בושה לכוכב של המטבח? אז זהו, שלא לגמרי. פרופסור האשים דאטה מאוניברסיטת קורנל מטיל ספק ביתרונות המיוחסים למיקרוגל, משום שהוא מחמם את האוכל בצורה לא שווה. בחלקים המחוממים בצורה קיצונית, הוא טוען במידה רבה של היגיון, תהיה ללא ספק שבירה ופירוק של הוויטמינים והמינרלים - כך שבמקרים מסוימים החימום במיקרו בסופו של דבר מוריד את הערכים התזונתיים של האוכל.
כדי להימנע מהבעיות האלו, אומרת רבקה סלומון, ראש מחלקת תזונה בבית החולים הר סיני בניו יורק, יש לחמם את האוכל במיקרו בכלי עם מכסה ולהפעיל את המכשיר בעוצמה נמוכה - כך שהבישול עדיין יהיה מהיר, אבל האוכל לא יחומם יתר על המידה.
כך או אחרת, המומחים מסכימים שמי ששומר על תזונה בריאה ומאוזנת לא יושפע מהשינויים הקלים בין חימום במיקרו לחימום אחר, ועדיין – כיף לדעת שאפשר להשתמש במיקרוגל ולהשאיר את רגשות האשמה בחוץ.