1. ערכו לילדים היכרות עם הקופסה כבר עכשיו. קחו אותה לטיולים, שילמדו איך לפתוח אותה בעצמם ומה מחכה בכל תא, ואפילו התאמנו על אכילה בזמן קצוב. זה אולי נשמע רע, אבל זו הולכת להיות המציאות שלהם. אם לא יהיו מוכנים מראש הם עלולים להעביר את הזמן בשיחה עם חברים או בחקירה נלהבת של "מה יש לך ומה יש לי" - והופס, לפספס את חלון ההזדמנויות של הארוחה.

2. לא חייבים כריך! להרבה ילדים לא נעים לאכול את השילוב של יבש ורטוב שמסתתר בכריך, וזה בסדר! למעשה זה אפילו מצוין, כי כריכים "מפורקים" קל להכין מראש, אפילו לכמה ימים קדימה, בלי הלחץ של הבוקר.

קופסת אוכל, קרן ארגמן - כריך מפורק (צילום: קרן ארגמן, mako אוכל)
פרקו את הכריך|צילום: קרן ארגמן, mako אוכל

במקום לחם: קרקרים, פריכיות, פיתה-קראנץ' וכדומה. הילדים משוגעים עליהם; את הממרחים מכינים מבעוד מועד בקופסאות קטנות: גבינות שונות, טחינה, חומוס, ממרח אבוקדו, סלט טונה, פרוסות גבינה צהובה מגולגלות וכו'. והשוס - מציידים את הילדים בכפית קטנה ומרוויחים ערך נוסף: ילד שמורח לעצמו גבינה על קרקר הוא עצמאי, ולכן יאכל יותר. זה תמיד עובד!

3. נכון חשוב לכם שהילדים יאכלו ירקות? אז פה תשקיעו את המקסימום (ולא בקופסה יקרה, שמתישהו בלאו הכי תלך לאיבוד). החוק המרכזי והחשוב ביותר הוא שמיניאטורות עובדות תמיד, בכל גיל. מלפפוני בייבי, עגבניות שרי במגוון צבעים, פלפלוני סוויט בייט ססגוניים, גזרוני נשנושים. אפשר גם לקנות לקט ירקות מגוררים לרצועות דקות ולארוז בקופסאות קטנות. ילדים משוגעים עליהם כנשנוש.

קופסת אוכל, קרן ארגמן - ירקות צלויים (צילום: קרן ארגמן, mako אוכל)
מתים על ירקות צלויים|צילום: קרן ארגמן, mako אוכל

4. ירקות חיים זו רק אופציה אחת. או במילים אחרות: לא תאמינו כמה ילדים מתלהבים מירקות צלויים, וגם כאן יש לנו את יתרון ההכנה מראש. הלהיטים הגדולים הם קוביות בטטה צלויות, פרחי כרובית צלויים, צ'יפס גזר אפוי - רק לצלות בשמן זית ומלח עד שממש משחים ומתייבש (ירקות סמרטוטיים לא מגרים אף אחד).

גם ירקות וקטניות מוקפאים שבושלו במים ומלח הם פתרון נהדר: אדממה, אפונה עדינה, שעועית ירוקה, וכמובן תירס – גרגירים או קלחונים. תמיד הולך.

קופסת אוכל, קרן ארגמן - הכי כיף קטן (צילום: קרן ארגמן, mako אוכל)
הכי חשוב: קטן!|צילום: קרן ארגמן, mako אוכל

5. הילד אוכל כמו ציפור? שימו לב לכמויות שאתם נותנים לו. יש משהו מאוד מאיים בקופסת אוכל גדושה או בכריך גדול, ויש לזכור שעבור ילדים מסוימים הארוחה היא עוד אחת מהמשימות המוטלות עליהם במהלך יום הלימודים, ואם הם לא מסיימים אותה הם מרגישים אכזבה. אז הקפידו על כמויות קטנות, מנות חתוכות קטן, ואל תרגישו מחויבים למלא את הקופסה הגדולה. להפך, השאירו אותם עם טעם של עוד.

>> עוד טיפים לארוחת עשר לילדים

 

קרן ארגמן היא הבעלים של הילדה שאהבה ברוקולי: סדנאות בישול אישיות להורים עסוקים, שמעבירה גם סדנאות בישול יצירתי לילדים מגניבים. בקבוצת הפייסבוק שלה קרן מקלילה את המטבח תמצאו עוד רעיונות לקופסאות אוכל ותוכלו גם לרכוש בסכום סמלי את החוברת המלאה שנותנת מענה לנושא החשוב הזה.