את החורף של פריז אפשר לזהות לא רק לפי העלים החומים-צהובים, אלא גם לפי העוגות - שהופכות חמימות ומנחמות יותר בצבען וטעמן, עם ארומה של אגוזים, פירות הדר, שוקולד וכל מה שעושה לנו חם בלב כשקר בחוץ. הנה העשרה המוצלחים ביותר ביניהם.

אקלייר שוקולד זהב של L‘Eclair de Génie

האקלייר הזה אכיל! למרות שהוא נראה כמו תכשיט הוא טעים להפליא. האקלייר עצמו הוא שחור ושוקולדי ומילוי קרם השוקולד המריר (70 אחוז מוצקי קקאו) מבטיח לכם חמימות ונעימות בבטן.


מקרוני החג של La Grande Epicerie de Paris

לא משנה באיזו עונה אתם מגיעים לפריז, עשו לעצמכם טובה ועצרו ב-Bon Marché, אפילו רק כדי להסתובב במחלקת האוכל המרשימה והמלאה במיטב האוכל הצרפתי ובקינוחים יפהפיים. לכבוד החגים הוציאה מחלקת המזון של הכלבו הענק, ה-Grande Epicerie, שני מקרונים מיוחדים בטעמם ובצבעם: זהב וכסף. הראשון - קרם ערמונים וויסקי יפני. והשני - זסט של פירות הדר (תפוזים, יוזו ולימון) ויין Sauternes (יין מתקתק צרפתי).


Cœur Frivole של Pâtisserie Gerard Mulot

גילוי נאות: אני עובד בג'רארד מולו, פטיסרי ותיק ומסורתי בלב פריז שאסור לפספס כשמטיילים באזור Saint Germain. זהו קינוח שכבות קלאסי של מוס שוקולד מריר וחלב ובסיס של ביסקוויט שוקולד וויסקי. כל אלה עטופים יחדיו בגלסאז' של שוקולד מריר. אין סיכוי שתשאירו ממנו ביס. בואו לבקר, גם אם רק בשביל החלונות המקושטים ואדון מולו הזקן שמסתובב מחויך בין הלקוחות.


 MISS K של Christophe Michalak

אם תגיעו לפריז בקרוב תזכו לבקר בחנות החדשה של מישאלאק באזור המארה ולטעום את Miss K, הרליג'יוס (קינוח שמורכב משתי פחזניות שמונחות אחת על השנייה ומשמעות שמו היא "נזירה") של מישאלאק הממולא בקרם קרמל וחמאה מלוחה ולא ישאיר שום בלוטה בפה שלכם אדישה.


2000 Feuilles של Pierre Hermé

כל כך הרבה נאמר על פייר הרמה, אבל בואו נתרכז בפנינה הזאת, שבעיניי מתעלה על כל מתחרותיה בפריז. מדובר במילפיי שמורכב מבצק עלים פריך ומקורמל, קרם פרלינה, אגוזי לוז שבורים, קרפ דנטל (קרפ אפוי ופריך) ועוד. כדאי שאפסיק, לפני שכולנו נרייר על המקלדת. גם אם יש תור בחוץ וקר, אל תוותרו - יש לכם למה לחכות. קחו את המילפיי שלכם, לכו לכיכר סיינט-סולפיס הצמודה ושבו על אחד הספסלים שיהיו מכוסים במדבקות של פייר הרמה, מה שהפך למין מנהג תיירותי.


Galette des Rois של Liberté

לא ניכנס יותר מדי למנהגי הדת הנוצריים, נגיד רק שבחודש ינואר אוכלים בצרפת את הגאלט - מאפה בצק פריך ממולא במילויים שונים שהקלאסי שבהם הוא הפראנז'יפאן, שילוב של קרם פטיסייר וקרם שקדים. והטעם, אוי הטעם, קרמי ומנחם. דבר אחד חשוב לזכור כשקונים גאלט: בתוך הגאלט מתחבא Feve, שהוא בעצם מיניאטורה שבדרך כלל עשויה ממתכת או פורצלן בצורות שונות, הפופולרית שבהן היא כתר ומי שמקבל אותה זוכה במזל טוב לשנה החדשה. אז אכלו את הגאלט שלכם בזהירות!


Zeste של Gâté

הקשיבו הקשיבו רגישים לגלוטן! זה המקום בשבילכם. בספטמבר נפתחה הפטיסרי נטולת הגלוטן הזאת בלב פריז והיא מרשימה ומגישה קינוחים יפהפיים שבחיים לא הייתם מנחשים שהם ללא גלוטן. בין כל התכשיטים של השף Sebastien Lenglet תוכלו למצוא את ה"זסט" - פחזנית ללא גלוטן ממולאת בקרם לימון וקרם פרלינה ומעליה דיסק שוקולד חלב וקצפת שוקולד לבן ווניל.


un Fucking Dark va d‘or של Laurent FAVRE MOT

המקום הקטן והקסום הזה עם השף הכי מגניב בפריז, מלא קעקועים ועם קוקו אסוף, מציע קינוחים מיוחדים וקצת שונים, כמו הקינוח הזה עם השם הכל כך מצחיק שבא לחגוג את חזרת מלחמת הכוכבים לחיינו. בסיס של קראנץ' אגוזים, מוס שוקולד מריר 80 אחוז וליבה של קרמו אגוזים ופרלינה. נראה את דארת ויידר שומר על פאסון מאיים ליד הקינוח המעולה הזה.


מדליין לימון אננס של Mesdemoiselles Madeleines

אולי אננס הוא לא הפרי הכי חורפי שיש, אבל אי אפשר לעבור לסדר היום בלי המדליין המקסים הזה של חנות המדליינים במונמרט. מדובר במדליין ממולא בקומפוט של אננס, לימון ווניל, ומעליו כיפה של קרם לימון-וניל. נראה אתכם לא גומרים אותו בביס.


מקרון איש שלג של Japanese Christmas Market

את הקינוח האחרון כבר לא תוכלו למצוא, אבל תוכלו לזכור לשנה הבאה שקצת לפני נואל (חג המולד) מתקיים בפריז שוק כריסמס יפני ומקסים עם ורסיות קצת אחרות לקינוחים המסורתיים, כמו מקרון איש השלג הזה שאי אפשר לעמוד בפני החמידות שלו.


טל שפיגל, 32, הוא שף פטיסייר שמתגורר ועובד בפריז. חשבון האינסטגרם שלו, Desserted_in_Paris, נולד לגמרי במקרה, כשהבחין יום אחד שהוא נועל נעליים שמתאימות לקינוח שבדיוק רכש. מאז צבר החשבון עשרות אלפי עוקבים, והיד עוד נטויה.

>> אם לא פריז, מסתבר שבראשון לציון יש כמה מקומות מצוינים!
>> מדורת השבט האולטימטיבית: כך תכינו שווארמה בבית