מנה ראשונה: סלט פרימוורה עם סלמון וירקות
המרכיבים:
לסלמון קונפי:
500 גרם פילה דג סלמון נקי מעצמות ועור
500 מ"ל שמן זית כתית מעולה
3 שיני שום מעוכות קלות
צרור תימין
2 עלי דפנה (אופציונלי)
כפית פלפל שחור
כפית מלח גס
לסלט:
2 מלפפונים
5 עגבניות שרי
1 קולרבי חתוך לרצועות דקות
חופן נבטים סינים
1 בצל סגול קטן
מלח ופלפל
3-4 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
צרור שמיר
צרור נענע
פלפל ירוק/אדום חריף (אופציונלי)
להגשה:
1 מכל (250 גרם) יוגורט כבשים/עזים
אופן ההכנה:
1. סלמון קונפי: מסדרים את נתחי הדג בתבנית עמוקה ומכסים בשום, בתבלינים ובשמן זית.
2. מחממים תנור ל-60 מעלות. מכניסים את התבנית ואופים כ-30 דקות. מביאים לטמפרטורת החדר ומצננים כמה שעות במקרר (לא מוציאים את הדג מהשמן).
3. סלט: מערבבים בקערה את כל הירקות ומתבלים במלח ופלפל, שמן זית, מיץ לימון ועשבי תיבול. אם רוצים מוסיפים פלפל חריף.
4. הגשה: שמים מעט יוגורט בתחתית צלחת עמוקה, מסדרים את נתחי הסלמון (כ-100 גרם למנה) ומעליהם את הסלט.
ראשונה: פיצה לבנה עם בצל מקורמל בבלסמי (צ'יפולה בלסמיקו)
המרכיבים (3 פיצות):
300 גרם מוצרלה מגוררת
לבצק:
20 גרם שמרים טריים
1/3 כוס מים פושרים
2 כפיות סוכר
400 גרם קמח
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
1 כוס מים קרים
לקרם הריקוטה:
250 גרם גבינת ריקוטה
2 שיני שום קצוצות
כפית שטוחה מלח
1/3 כוס שמנת מתוקה
לבצל הבלסמי:
2 יחידות בצל סגול, חתוך לטבעות
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר
מעט מלח
1/2 כוס חומץ בלסמי
אופן ההכנה:
הבצק:
1.מפוררים את השמרים במים הפושרים, מוסיפים סוכר ומערבבים עד להמסת השמרים. מכסים את הכלי ומניחים ל-10 דקות.
2.שמים בקערה את הקמח והמלח, מוסיפים שמן זית ובהדרגה את תערובת השמרים והמים הקרים. לשים עד לקבלת בצק.
3.מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומחכים שיכפיל את נפחו.
4.לשים שוב את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר. מניחים להתפחה נוספת של 30 דקות.
5.מוציאים שוב את האוויר, מכסים ומעבירים להתפחה של שעה במקרר.
6.מחלקים את הבצק ל-3 כדורים (ניתן לחלק ליותר ולעשות פיצות קטנות).
קרם הריקוטה:
1. טוחנים במעבד מזון או בלנדר את כל המרכיבים למסה אחידה, ומקררים.
1. ממיסים את החמאה במחבת עבה ומוסיפים את הסוכר והבצלים.
2. מקפיצים בעדינות עד להתקרמלות של הבצלים. ממליחים.
3. מוסיפים את החומץ הבלסמי ומבשלים כמה דקות, עד לצמצום הנוזלים.
ההרכבה:
1. מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית.
2. מרדדים כל עיגול של בצק, מורחים שתי כפות קרם ריקוטה ומפזרים 100 גרם מוצרלה מגוררת. מניחים 3-4 כפות של בצל בלסמי ואופים עד שהבצק מזהיב וכל הגבינה נמסה.
3. הצעת הגשה: מוציאים מהתנור ומפזרים עגבניות טריות, בזיליקום וגבינה כחולה.
עיקרית: ספגטי ברוטב שמנת ואגוזים (קרמה נוצ'ה)
המצרכים:
קילו ספגטי
בזיליקום טרי
לרוטב:
150 גרם אגוזי מלך
50 גרם צנוברים
3 שיני שום
1/2 מכל שמנת מתוקה
1/2 כוס שמן זית כתית מעולה
3 כפות גבינת פרמזן או פקורינו (מומלץ)
מלח ופלפל שחור
20 גרם חמאה
10 עגבניות שרי חתוכות לשניים
אופן הכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את האגוזים, הצנוברים, השום והשמנת לכדי מחית.
2. מוסיפים את שמן הזית באיטיות, תוך כדי טחינה.
3. מוספים את הגבינה, המלח והפלפל.
4. מבשלים את הספגטי בסיר גדול עם הרבה מים ומעט מלח.
5. מחממים את החמאה במחבת גדולה וצורבים קלות את עגבניות השרי (כדקה וחצי).
6. מוסיפים כ-3 כפות ממי הבישול של הפסטה ואת רוטב האגוזים ומחממים היטב.
7. מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת.
8. מגישים בזיליקום ומגישים.
תוספת: סלט זוקיני ושמנת חמוצה
המרכיבים:
לסלט:
2 יחידות זוקיני, חתוך לטבעות ומטוגן קלות בשמן רגיל
10 עגבניות שרי, חצויות
2 מלפפונים, חתוכים לקוביות
1 בצל סגול (קטן), חתוך לפי הטעם
חופן נבטים סינים
נענע, פטרוזיליה ושמיר, קצוצים
מלח ופלפל
מיץ מלימון אחד
גבינת פטה
שמן זית כתית מעולה
לרוטב השמנת:
2 יחידות שמנת חמוצה 15%
חצי כוס מיונז
אופן הכנה:
1. טורפים קלות את מרכיבי הרוטב למסה אחידה.
2. מערבבים בקערה את כל הירקות ומתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון.
3. מוסיפים מעט מרוטב השמנת, מפזרים מעליו גבינת פטה ובוזקים מעט שמן זית.
קינוח: נשיקות לימון
המרכיבים (4 מנות):
150 גרם נשיקות מרנג (אפשר קנויות), שבורות
מכל שמנת מתוקה, מוקצף
לקרם לימון:
1.5 כוס מיץ לימון סחוט טרי
6 ביצים שלמות
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת מלימון אחד
500 גרם חמאה, קרה
לרוטב פירות יער:
500 גרם תערובת פירות יער קפואה
5 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
1. קרם הלימון: טורפים את כל החומרים חוץ מהחמאה בקערת נירוסטה. מניחים את הקערה בסיר מעל מים רותחים (בן מארי) ומחממים תוך כדי ערבוב כ-15 דקות, עד שהתערובת מסמיכה.
2. מצננים את התערובת כמה דקות, מוסיפים את החמאה וטוחנים ביחד עד לקבלת מסה אחידה חלקה ומבריקה. מצננים כמה שעות, להתייצבות.
3. הרוטב: מערבבים בקערת נירוסטה את כל המרכיבים. מכסים בנייר אלומיניום ומחממים בבן מארי כ-30 דקות. מערבבים מדי פעם, כדי לוודא שהסוכר לא מתגבש. טוחנים ומעבירים למקרר.
3. הרכבת המנה: מזלפים בכוס קרם לימון עד כשליש מגובהה. מפזרים שברי נשיקות מרנג, ומעליהן 3-4 כפות מהרוטב. מכסים בקצפת, ואם רוצים בעוד שכבה של נשיקות.
* כל המנות יוגשו בספיישל שבועות בספגטים בתאריכים 25/5/2012–1/6/2012
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!