כשהשף חיים כהן ראה את חדוות הבישול של המתמודדים שהוא שפט ב"מאסטר שף" התחילו לו עקצוצים בכל הגוף. הוא התגעגע לסירים, לחום, לדרמה. לאחרונה, אחרי עשור שלא בישל, הוא חזר לבשל במסעדה משלו. "בזכות מאסטר שף, אנשים התחילו לדבר על המטבחים שלהם. אני חושב שקצת קינאתי", הוא מסביר את חזרתו לחום של המטבח.

>> כל מה שרציתם לדעת על חיים כהן

אוהב את מרכז הבמה

כהן לקח סיכון ומיקם את עצמו במרכז הפריים גם במסעדה החדשה שלו בתל אביב, במטבח פתוח שבו הסועדים יכולים לראות אותו בפעולה. "אתה מתפשט בפני הקהל, אתה לא יכול להחביא כלום, ויש לזה מחיר", הוא מסביר. "מטבח זה מלחמה. כל רגע זה מבחן יומי".

המבקרים הגיעו מיד כדי לראות את הפלא. היו שהיללו, אבל היה גם אחד ששאל האם המסעדה היא בסך הכל ניסיון לגזור קופון ממאסטר שף, ועוד אחד שנעץ שיניו וטען שחיים כהן כושל חד משמעית. "כל ההתייחסות לביקורת מסעדות היא מאוד מאוד נמוכה בארץ", מסביר כהן. "אולי אנשים חושבים שאם אני מבשל וזה נכנס להם לפה, התקרה נופלת. התקרה לא נופלת. בסופו של דבר לפעמים הציפייה הזאת היא בגדר פנטזיה שאני לא יכול למלא אותה".
את הציפיות שלו עצמו הוא הגשים במסעדת קרן, שבמשך כעשור נחשבה למסעדת גורמה מהטובות בישראל. "כשפתחתי את קרן הייתי בן 23-24, לא ידעתי לבשל כלום", הוא יודע לומר היום.

"יש פה בעיה לקבל את הדמות של העממי המצליח"

כמו תמיד עם אוכל, גם כהן יודע לספר שכל סיפור האהבה שלו עם המטבח התחיל עם אמא. בשנת 2001 ביקשה האם, שמעולם לא הרשתה לאיש להיכנס למטבח שלה, שיביא מחברות לבית החולים. "על ערש דווי שלה בהוספיס ישבנו עם מחברת וניסינו להוציא מתכונים", הוא מספר. "האוכל של אמא זה התורה שבעל פה, היה לה ברור שצריך להעביר את זה הלאה". אחרי מות הוריו הוא הרגיש מיצוי וסגר את מסעדת קרן, ומאז הקליינטים היחידים שלו הם אשתו וילדיו.

מבחינות מסוימות, כבר עכשיו חייו של חיים כהן הם חלום. משפחתו מתגוררת בסביון, אבל איכשהו גם זה מעמיד אותו חשוף לפגיעות חצים. "יש פה בעיה לקבל את הדמות של הבחור שהוא מאוד עממי, בגובה העיניים, אבל הוא גם מצליח. זה לא הולך ביחד כנראה. אם אתה עממי אתה צריך למכור פלאפל".

>> כל מה שרציתם לדעת על חיים כהן

>> לכל המתכונים של חיים כהן

אנשים, ראשון-שלישי ב-18:50

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים