לחם האתמול, שכבר אינו טרי וריחני כבימי נעוריו, יכול להמשיך להיות אטרקטיבי בתוך סלט עגבניות מלא עסיס, מרק מהביל לימות הסתיו הראשונים או אפילו כציפוי פריך וסטייליסטי לשניצל
mako אוכל | פורסם 15:54 09.09.13
סלט עגבניות ולחם איטלקי|צילום: Olga Nayashkova, Istockרק פתחתם כיכר לחם חדשה אתמול, והנה כבר אורב לו עוד חג ארוך מעבר לפינה ואתם שוב נוסעים וחוזרים ומטיילים ואוכלים בחוץ ומתארחים ומארחים ומבשלים ארוחת חג ו... מוצאים את הכיכר שאך לפני רגע הייתה טרייה – יבשה וגוועת. מה לעשות בכל הלחם הישן הזה? או – יש לנו כמה רעיונות ממש טובים בשבילכם.
סלט עגבניות ולחם
את הסלט הזה אנחנו, באופן אישי, אוהבים אהבת נפש. בכלל, השילוב של לחם בסלט ירקות הוא מקסים מאין כמוהו: העגבניות משפיעות עליו ממיציהן הטובים, שמן הזית עושה בו מעשים וחיש מהר אותו לחם ישן מתגלה ככוכב הבלתי מעורער של המנה כולה. בסלט הזה אין מלפפונים, אבל אל דאגה - עם הבצל המטוגן, הזיתים והבזיליקום הוא ממש, אבל ממש לא חסר.
ואם כבר סלט - הנה לכם אחד שמבוסס על שקית גדולה של מיקס עלים שקונים בסופר. יחד איתם תמצאו בו סלק, שומר ופלפל קלוי, שנאפו טוב בתנור עם שמן זית ותבלינים. הוסיפו לזה רוטב על בסיס בלסמי, חרדל וסילאן - וקיבלתם מנה שלוקחת את רוב הסלטים שאתם מכירים בהליכה.
המרק הזה הוא אחת הסיבות שאנחנו דוחקים בקיץ לפנות את מקומו לטובת עונות קרירות יותר. גם כאן השילוב של לחם ועגבניות (מקופסת שימורים!) הוא שנותן את הטון, רק שהפעם זה בגרסה הנוזלית והמנחמת יותר. מתכון של מנה שטרום - אושייה קולינרית שאנחנו סומכים עליה בעיניים עצומות - קצת פיקנטי, הרבה סמיך, ובעיקר מאוד מאוד טעים.
והנה עוד מרק, הכי שונה שיש ממרקי העגבניות שכבר פגשנו. אין פה הרבה מרכיבים, רק הרבה שום, פפריקות וציר או מים. בספרד קוראים לו Sopa de ajo, ותופסים ממנו כלי רציני לחיזוק מערכת החיסון. אחרי הכל, 7 שיני שום לא הולכות ברגל. שווה בדיקה.
מרק מלחם ישן ושום|צילום: אפיק גבאי, mako אוכלפודינג לחם של גראנד קפה
אחד הקינוחים היותר שווים של העידן הנוכחי במסעדות ארצנו: פודינג שמבוסס על שאריות לחם וקרואסון (אם יש בריוש - גם טוב), שנאפים עם תערובת של שמנת מתוקה, ביצים, סוכר ווניל. התוצאה היא בדיוק מה שאתם מדמיינים: נימוחה, עשירה, מתוקה ועושה טוב בנשמה.
פודינג לחם של מסעדת גראנד קפה|צילום: דן לב, על השולחןפודינג לחם וחמאה
והנה גרסה ביתית יותר של פודינג לחם - כזו שלא מניחה שיש לכם בבית קרואסונים ששכחתם לאכול. כאן אנחנו מסתמכים על לחם פשוט, ומחזקים את המנה בחמאה ובצימוקים. תקראו עד הסוף - יש המון הצעות לגיוונים. מתכון של הבלוג cake it easy.
_OBJשניצל שייטל של ארז קומרובסקי
כשאנחנו רגילים רוצים להכין שניצל, הם קונים חזה עוף (גג פילה עוף) וטובלים אותו בביצה ובפירורי לחם מהמזווה. כשארז קומרובסקי רוצה שניצל הוא פורס שייטל דק, ואז מגרר לחם שאור על פומפייה דקה ומייבש את פירורי הלחם במחבת. מה אתם אומרים? בשלים לנסות לעשות את זה בסטייל?