בניגוד לאוכל חריף מדי, חמוץ מדי או מתוק מדי, אוכל שהוא מלוח מדי הוא יחסית נסבל. התחושה בפה עלולה להיות לא הכי נעימה, אבל בעוד שהפרצוף יתכווץ לחלוטין מביס מלימון או שהגרון יבער מפלפל חריף מיוחד, איכשהו עם מלח התגובות תהיינה מתונות יותר.

אבל בכל זאת, אף אחד לא מעוניין לאכול אוכל מומלח יתר על המידה, ובדיוק בשביל אותן הפרזות, מצאנו כמה טיפים שיעזרו לצמצם נזקים. אז רגע לפני שאתם לוחצים על הרגלית של פח האשפה, שימו לב, יש מה לעשות:

לבשל לגדוד

הדרך הבטוחה והאפקטיבית ביותר לשפר את טעמה של מנה מלוחה מדי היא להגדיל אותה. פשוט כמו כשזה נשמע. אם למשל הכנתם מרק – תכינו כמות נוספת של ציר, שאליו כמובן לא תוסיפו מלח, ואותו תוסיפו לציר המלוח. כשתערבבו, המליחות תתאזן.

סיר אפונה וקציצות, יונית צוקרמן (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
סיר אפונה וקציצות, יונית צוקרמן|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

להוסיף סוכר

במקרים מסוימים, תוספת קטנה של סוכר יכולה לפתור משברי המלחת יתר בקלות. הסוד הוא להוסיף בכל פעם רק מעט, לטעום להוסיף עוד לפי הצורך. כלומר, אם תגיעו לבלאנס נכון, תוכלו להציל אוכל כמעט בלי להתפשר על טעם או כמות.

קערות סוכר (צילום: Sea Wave, Shutterstock)
צילום: Sea Wave, Shutterstock

להוסיף חומצה

אם תוסיפו למנה שלכם איזשהו חומץ, נניח מיץ לימון טרי, החומצה תעזור לכם להתגבר על התחושה שאתם לוקחים שלוק מים המלח. אם זה רוטב שאתם צריכים לתקן, חומץ תפוחים גם יעשה את העבודה. כמובן שזה צריך להתאים למה שהכנתם, אבל תחשבו על דברים שיש במזווה: חרדל, חומץ בן יין או מיץ פירות הדר אם יש לכם בהישג יד.

גרידת לימון (צילום:  Africa Studio, shutterstock)
צילום: Africa Studio, shutterstock

להשמין

שומן מכל סוג שתבחרו להוסיף יעבוד על הלשון שלכם וימנע ממנה לחוש במליחות המופרזת. אם המנה חלבית אפשר להוסיף לה עוד שמנת, יוגורט, חלב אפילו, או איזו גבינה שלא תהיה בה. עוד פתרון אפשרי הוא להגיש לצד המנה תוספת חלבית עתירה קרם.

תפוח אדמה מוקרם (צילום: Viktor1, Shutterstock)
תפוח אדמה מוקרם|צילום: Viktor1, Shutterstock