עובש יכול להיות דבר מסוכן. הוא יכול לגרום לאלרגיות לא סימפטיות ולבעיות נשימה וגם להביא לזיהומים לא פשוטים. כבר סיפרנו לכם שלחם עם עובש חייב ללכת מיד לפח, בשלמותו, אבל הוא לא לבד: גם פירות וירקות רכים צריכים להיזרק אפילו בעטייה של נקודת עובש קטנה, וגם קטניות ואגוזים, ריבות ושאר ממרחים, נקניקיות ואוכל מבושל. אבל רגע - לפני שאתם אצים לזרוק חצי מקרר לפח, חשוב לדעת שיש מאכלים שהעובש שלהם אינו מזיק, ולפעמים, תראו מה זה, הוא אפילו מועיל ממש. איך אנחנו יודעים? זה לא אנחנו, זה ה-USDA האמריקאי.
סלמי ונקניקים נוספים
אם אתם חוששים שהמעטה הלבן מסביב לנקניק אינו אלא עובש - אתם לגמרי צודקים. מדובר במעין אבקת עובש, אבל לא באחת מסוכנת אלא להפך: הציפוי העובשי מסייע לשימור ודווקא שומר על הסלמי שלכם מחיידקים.
ירקות ופירות קשים
פירות וירקות קשים, שאינם מכילים הרבה נוזלים, כמו גזר, כרוב וכרובית, יכולים לשאת את הנוכחות של מעט עובש. פשוט הסירו את החלק המעופש ועוד כ-3 ס"מ מסביבו - והפרי או הירק בטוחים לשימוש. איך זה? לעובש קשה יותר להכות שורשים במאכלים קשים, שהצפיפות שלהם גבוהה, אז הסיכוי להתפשטות שלו למקומות שאתם לא רואים הוא קטן. רק לא לשכוח לנקות טוב את הסכין אחר כך.
גבינות קשות רגילות (לא כחולות)
כאן הכוונה לגבינות כמו צ'דר או גבינה צהובה פשוטה, שהעובש אינו חלק אינטגרלי מתהליך הייצור או ההבשלה שלהן. גיליתם עובש באחת הגבינות המדוברות? אל תאכלו אותו, כמובן, אבל אם רק תסירו אותו (ואת כמה הס"מ שסביבו) הגבינה תהיה בטוחה למאכל. רק אל תשכחו לעטוף אחר כך את הגבינה בנייר חדש ונקי.
גבינות כחולות
במקרה של עובש שלא היה שם מלכתחילה - לא תמיד צריך לזרוק את הגבינה כולה. אם מדובר בגבינה רכה כמו ברי או קממבר יש לזרוק את הגבינה בשלמותה, אבל אם מדובר בגבינה קשה (גורגונזולה, סטילטון) - מספיק להיפטר מהחלק הנגוע ומסביבתו.