ט"ו בשבט בפתח והסופרמרקטים השונים מציעים מבחר עצום של פירות מיובשים, כיאה למנהג החג. אבל למרות המראה התמים למראה, נקודת ההנחה שהפירות המיובשים הם בריאים מאוד, אינה נכונה כלל.
>> שלושה מתכונים משגעים עם פירות מיובשים
מחקר שפורסם בעיתון גלובס קובע כי רבים מאותם פירות מיובשים מכילים חומרים משמרים, צבעי מאכל ואחוזים גבוהים מאוד של סוכר (לדוגמה, ערכו הקלורי של גלגל אננס מיובש אחד עומד על 150 קלוריות).
אז מה בכל זאת מותר ואיך נשמרים ונזהרים מהגופרית, האשלגן ושאר המזיקים? הדיאטנית של אוכל טוב, חלי אבקסיס רוסטוקר שהתארחה בתכנית הבוקר של קשת, מסבירה: "ברגע שהפירות המיובשים משומרים נכון ולא בסוכר לבן פשוט, יש לנו גם את הויטמנים וגם את המינרלים שלא נהרסים בתהליך הייבוש. אז יש פה ערך מסוים מעבר לסוכרים הפשוטים וזה יתרון.הכל תלוי באיך משמרים את הפרי".
הכי בעייתיים: המשמשים והצימוקים
אז מה עוד מחכה לנו בפירות היבשים? כיוון שצבעו הטבעי של משמש מיובש לדוגמה, נעלם בתהליך והוא הופך למעין חום דהוי, הצבע הצהוב מוחזר בעזרת דו תחמוצת הגופרית. חשוב לומר שישנו תו תקן לחומרים בהם נעשה שימוש, אבל גם במינונים נמוכים עשויות להתעורר בעיות בקרב הצרכנים, כגון קשיי נשימה בקרב אסתטמיים.
הפירות המועדים במיוחד לפורענות עם המשמשים והצימוקים, אותם ממליצה אבקסיס ורסטוקר לקנות בצורתם האורגנית. במידה ולא קונים פירות מיובשים במשקל, ניתן להסתכל על רשימת הרכיבים המפורטת מאחור. מה בכל זאת ניתן לאכול ללא חשש? ובכן, מתברר כי לרוב אין מוסיפים לתמרים חומרים נוספים והם הפרי המיובש הבטוח ביותר לאכילה.