![פסטה בשמנת ופטריות, טעימא (צילום: עודד קרני)](https://img.mako.co.il/2022/05/23/ODED0865_autoOrient_c.jpg)
הקור (וגם החיים) עושה לנו חשק לאוכל עם אחוזי שומן גבוהים יותר, כזה שממש נרגיש איך הוא מחמם אותנו מבפנים. הכוכב המוכר ביותר בקטגוריה הוא רוטב אלפרדו, כמובן, שמפנק את הפסטה בשמנת ובפטריות שגרות בכפיפה אחת בהנאה גדולה.
![פסטה פטריות וערמונים - לפני (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2017/05/18/mushr_c.jpg)
![פסטה פטריות וערמונים - אחרי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2017/05/18/mushr2_c.jpg)
אחרי שביקרתם ביער הרטוב והאפלולי וליקטתם פטריות, אנחנו מזמינים אתכם לתת קפיצה לרחובות פריז הקפואים, ולהתבשם מניחוחות הערמונים שנקלים שם ונמכרים לעוברי האורח. גדול עליכם? תמיד תוכלו להסתפק בפסטה הזו.
>> למתכון: פסטה פטריות וערמונים בסיר אחד
![פסטה ברוטב שמנת (סטיילינג: שרה זיידמן) (צילום: אסף רונן)](https://img.mako.co.il/2011/08/14/pasta_shamenet_c.jpg)
מה יותר שמנוני ומענג מרוטב שמנת ופטריות? התשובה חייבת להיות רוטב שמנת וגבינות, כי אם אפשר להיות אפילו יותר סמיך ומושחת אז באמת, למה לא.
![מק אנד צ'יז - תקריב (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2018/05/13/bachamel_MC_amir3_c.jpg)
עוד בסימן גבינות - מנת הפסטה האמריקאית, שתמיד מעוררת בנו דחף בלתי נשלט להסתער עליה עם כף גדולה. רוצים קצת גם? קחו קערונת ותגישו לעצמכם.
![לזניית גבינות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2017/07/17/DEQDqeqw_c.jpg)
גם פסטה, גם גבינות וגם מאפה - לזניה מעולה עם גבינות ורוטב בשמל, שמרוב עושר אפשר לשכוח שהיא בכלל התחילה כפסטה.
![זיטי אפוי של שי-לי ליפא (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)](https://img.mako.co.il/2017/05/28/bakedziti_c.jpg)
עבור מי שמתעצל להכין לזניה אלוהים ברא את הזיטי: מערבבים פסטה, רוטב עגבניות וגבינות, קצת מוצרלה מלמעלה והיידה לתנור.
![ספגטי מיטבולס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2016/07/27/mitballs_c.jpg)
ישנם אלה שבלי בשר לא מרגישים שהם אכלו משהו, בטח ובטח בחורף. אז שתי המנות האחרונות שלנו מוקדשות להם, ובראש ובראשונה הפסטה-קציצות הזאת, שבכל פעם שאנחנו רואים את התמונה שלה נפער אצלנו בור אימתני של רעב.
![ראגו (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2017/02/06/afik_ragu_c.jpg)
בשר שמן, בישול ארוך וירקות שורש - אלה שלושת היסודות שעליהם עומד בולונז טוב, ושלושתם ביחד זועקים חורפיות. הפסטה היא רק בונוס.