אוכל זה עניין של טרנדים. נכון, יש מנות קלאסיות שכנראה יישארו לתמיד, ומה שטעים - פשוט טעים, אבל כל המסביב? עניין של אופנה. אז כמה כיף זה לחזור אחורה ולהיזכר כמה תמימים וחסרי מודעות היינו פעם? תשאלו את אנה פאלאי, שחזרה לספרי בישול מהסבנטיז, ומצאה שם מנות ברוח התקופה שאיך להגיד בעדינות? גרמו לנו להתפלל שלא מדובר בטרנד שיחזור כמו המכנסיים המתרחבים והאהבה החופשית.
אנה החליטה שלא לשמור את התמונות לעצמה, והתחילה להעלות אותן לדף הפייסבוק הפרטי שלה. כשהיא שמה לב שיש המון תמונות ושכל הסיפור אולי מתחיל להעיק על עוקביה - היא הקימה עמוד טוויטר ייעודי למנות הסבנטיז ההזויות שמצאה, והעמוד הפך ללהיט היסטרי עם עוקבים רבים שמזדעזעים להנאתם ממה שפעם אנשים היו אוכלים, וגרוע מכך - טורחים ומכינים.
הלך לכם התיאבון? הנה, הפייסבוק שלנו יחזיר לכם אותו
גם אנחנו הצצנו ונפגענו, ואחרי שמצאנו את עצמנו מחטטים בספרי הבישול הישנים של אמא שלנו ומפליגים בנוסטלגיה על דפי הקלאסיקה המקומית "ילדים מבשלים" - החלטנו לתפוס את אנה לשיחה.
אנה בכלל עוסקת בהוצאה לאור ומעידה על עצמה שהיא לא ממש בשלנית מקצועית. "אני אמנם נהנית לבשל, אבל לא בטוחה שאחרים נהנים ממה שאני מכינה", היא מודה. הקשר היציב ביותר שלה לתחום הוא ככל הנראה אוסף ספרי הבישול של אמא שלה, שבו היא נוהגת לדפדף עוד מאז שהייתה ילדה. "לאמא שלי יש אוסף מפואר של ספרים משנות ה-70, בעיקר של רוברט קרייר ועוד כל מיני אוספים של בשלנים מפורסמים, תמיד אהבתי לדפדף בהם ולהביט בתמונות, וככל שבגרתי המתכונים, ובעיקר התמונות שלהם, פשוט הפכו למצחיקים יותר".
מדובר במנות שאמא שלך נהגה להכין בעצמה?
"בהחלט יש כמה מתכונים ששני ההורים שלי היו ועודם מכינים - ביצים ממולאות, למשל, הן הפייבוריטיות של אמא שלי עד היום, ואבא שלי בעניין של צלי בשר ופלפלים ממולאים. לשמחתי אני לא זוכרת שאי פעם אכלנו את הקרישים למיניהם, אבל יכול להיות שזה פשוט זיכרון מודחק".
עוד באוכל טוב:
- האם הרברט סמואל שרדה את הפרישה של רושפלד? (רמז: לא)
- מיכל לויט מזמינה אתכם להכין טורטיות ולדפוק ערב מקסיקני כמו שצריך
- זוג הנשים שפתחו מסעדה מקסימה בירושלים
יש איזו תמונה שהעלית ועשתה לך חשק לנסות את המתכון?
"אין ממש מתכון שהייתי מנסה בעצמי, אבל זה קודם כל בגלל שאני צמחונית ואפילו מנות הירקות מכילות ג'לטין, אבל אני בהחלט מודעת לעובדה שמה שהופך את המתכונים האלה לפחות מעוררי תיאבון זה בעיקר הפרזנטציה, ושיש סיכוי שהמנה עצמה מוצלחת".
אילו תגובות את מקבלת לעמוד?
"וואו, התגובות מדהימות. המון אנשים כותבים שהם זוכרים את המנות האלה מילדותם או שההורים שלהם עדיין מכינים אותן. קיבלתי המון תמונות מספרי בישול ישנים ולא מעט אנשים גם מנסים את המתכונים בעצמם! בעיקר התרשמתי מאיש אחד שניסה את המתכון של העוף בטוקסידו. אבל אין ספק שהתגובה שאני מקבלת הכי הרבה היא פשוט OMG".