אביבית – עוגת טורט עם קצפת ותותים
אביבית היא כמו עוגת קצפת - מלכותית, יפה, עמוסה שמנת מתוקה ומכוסה בקישוטים. בפנים מסתתרת עוגה מאוד פשוטה, אבל מה זה משנה כשיש את כל הפאר הזה.
מתכון של סמדי בומבה
המרכיבים:
לטורט:
7 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
למילוי:
2 שמנת מתוקה
6 כפות סוכר
2-3 כפות ריבת תות, מומסת במיקרו
תותים חתוכים לפרוסות
לסירופ:
1/2 כוס קוניאק
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
הטורט:
1. מקציפים את החלבון במיקסר עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמון עם השמן.
3. כאשר הקצף יציב מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, ומוסיפים את החלמון עם השמן לקצף.
4. מוסיפים באיטיות את הקמח ומערבבים בתנועות עטיפה (קיפול).
5. מחממים תנור לחום 180 מעלות. יוצקים את הבלילה לתבנית (קוטר 28 ס"מ) ומכניסים לתנור לאפייה של 30-45 דקות.
הסירופ:
1. בסיר קטן שמים את הקוניאק, המים והסוכר. מביאים לרתיחה ולצמצום, מכבים את האש ומניחים לסירופ להתקרר.
הקצפת:
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 כפות סוכר במיקסר ידני עד לקבלת קצפת יציבה.
בניית העוגה:
1. חוצים את הטורט באמצע, הופכים, מטפטפים בעזרת היד על העוגה מהסירופ שהכנו, מורחים מריבת התות, וכך על שני החצאים.
2. מערבבים חלק מהתותים עם הקצפת ושמים את התערובת על חצי מהטורט. מכסים בעזרת החצי השני.
3. בעזרת לקקן מכסים בקצפת את הטורט, ומקשטים לפי הטעם בעזרת התותים שנשארו (כשמסדרים את פרוסות התותים צריך לשים לב שהקצה של התות מופנה כלפי פנים העוגה והחלק הרחב כלפי חוץ).
4. יוצרים מסביב לעוגה שורה עליונה ושורה תחתונה של פרוסות תותים.
5.מברישים במעט מהריבה המומסת את התותים המונחים על העוגה ומכניסים לשעתיים למקרר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שוקולד עם קצפת ותותים
תמיר – קציצות הפתעה
תמיר כולו הפתעה אחת גדולה: הוא מופתע בכל פעם ששומעים את קולו של האח הגדול בחלל הבית, הוא מופתע כשמתגנבים מאחוריו והוא בעצמו מפתיע - בעומק שלו, בחברות ובנאמנות, ובעובדה שהוא הגיע עד הלום.
מתכון של אבי לוי
מרכיבים (4 מנות):
לקציצות:
בצל
פטרוזיליה, נענע, עירית, בזיליקום
200 גרם בשר טחון (עדיף צוואר)
5 פרחי כרובית
5 פרחי ברוקולי
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות
מלח, מלח גס
פלפל
מעט גרגירי כוסברה
פלפל שאטה גרוס
מעט כמון
שמן לטיגון
לרוטב:
בצל
מעט עלי תימין
5 עגבניות מגורדות
מלח, פלפל וכמון
שמן לטיגון
להגשה
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ומטוגנים
אופן ההכנה:
1. קוצצים היטב את עשבי התיבול והבצל ומוסיפים לבשר.
2. מוסיפים את התבלינים לתערובת הבשר (לפי הטעם).
3. מאדים בסיר מיוחד את הכרובית והברוקולי למשך 15 דקות.
4. מטגנים את קוביות הבטטה, תפוח האדמה, הכרובית והברוקולי (כמו טיגון צ'יפס). מתבלים במלח גס.
5. יוצרים כדורי בשר סביב הירקות (בכל פעם ירק אחד או יותר, לפי הטעם)
לרוטב:
6. מטגנים בצל שלם קצוץ. לאחר מכן, מוסיפים מעט עלי תימין ואת העגבניות המגורדות. מוסיפים מלח, פלפל וכמון ומבשלים על אש נמוכה למשך חצי שעה.
7. במחבת/ סיר נפרד, מטגנים מעט את כדורי הבשר. כשהם מטוגנים וזהובים, מכניסים מיד לרוטב, סוגרים ומבשלים כחצי שעה.
8. מסדרים בצלחת ומפזרים מעל את קוביות תפוחי האדמה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קציצות הפתעה
סער – חמשוקה
מצד אחד, סער הוא תל אביבי מלא בססמאות ובציטוטי משוררים. מצד שני, הוא מפגין בגדר ההפרדה ומתרועע עם ערבים. אז בין טחינה ליוגורט עזים ביו - נמצאת החמשוקה, מנת הדגל של מסעדת מחניודה בירושלים, שהיא גם טפנד וגם עריסה, גם יוגורט וגם טחינה.
המרכיבים (4 מנות):
לחמשוקה:
150 גרם בשר בקר טחון
100 גרם בשר כבש טחון
100 גרם חזה עוף קצוץ
50 גרם צנוברים
50 גרם פיסטוק
כף עריסה
כף לימון כבוש
כף עמבה
1 בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצות
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
לטחיגורט ולהגשה:
250 גרם יוגורט
150 גרם טחינה גולמית
להגשה:
2 כפות עריסה
2 כפות טפנד
2 כפות לימון כבוש
2 כפות פסטו
4 פיתות
אופן ההכנה:
1. במחבת גדולה מטגנים בשמן זית את הבצל והשום.
2. מוסיפים את חזה העוף להשחמה קלה. לאחר שהוא משחים קלות מוסיפים את שאר הבשר הטחון.
3. מטגנים עד השחמה ומוסיפים עריסה, לימון כבוש, עמבה ומתבלים בפפריקה כמון מלח ופלפל.
4. מבשלים על אש נמוכה עד אשר הבשר כולו התבשל. מוסיפים את הצנוברים והפיסטוקים הקלויים ומערבבים.
5. מערבבים יחדיו 200 גרם יוגורט ו-100 גרם טחינה מוסיפים כף מיץ לימון ומעט מלח.
אופן ההגשה:
מניחים על צלחת מהטחיגורט ומעל מוזגים 2 כפות של תערובת הבשר. מקשטים בכף של יוגורט מעט עריסה, לימון כבוש, טפנד ופסטו ומעל מוזגים מעט טחינה גולמית.
מגישים בליווי פיתה חמה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חמשוקה
יאנה – מוס שוקולד מחוזק
יאנה מתוקה כמו שוקולד, אבל יש בה פלפל צ'ילי שיכול להתפרץ עלייך ולשרוף אותך ברגע הלא נכון. ביחד עם שוט של ברנדי היא כמו קינוח עם בעיטה, שבא במנות קטנות.
מרכיבים (ל-6 מנות):
350 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
2-3 כפות חלב
30 גרם חמאה בקוביות קטנות
1/8 כפית אבקת צ'ילי (לא חובה)
6 ביצים גודל L, מופרדות
100 גרם אבקת סוכר
מעט ברנדי
קליפה מגוררת מרבע תפוז
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד עם החלב על אדים או במיקרו (בזהירות, בפולסים של 20 שניות) ומערבבים למסה חלקה.
2. מוסיפים את החמאה והצ'ילי ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה.
3. מקציפים את החלמונים והסוכר, ומוסיפים להם את השוקולד אחרי שהתקרר מעט. מערבבים היטב.
4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקבלת קצף יציב ו"עומד". מקפלים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
5. יוצקים לקעריות הגשה מעט ברנדי, ולתוכו מפזרים מעט מגרידת התפוז (אפשר להשתמש בליקר גראנד מרנייה, במקום). בזהירות מניחים מהמוס בקעריות, ומעבירים למקרר לשעה.
6. מגישים עם מעט קצפת ו/או שבבי שקדים מושחמים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מוס שוקולד מחוזק
קותי – חריימה
כמו עם חריימה, גם קותי יכול להיות מעדן, אבל כשמתייחסים אליו לא נכון, הוא שורף בגרון עד דמעות. מעניין לראות כמה אדום יהיה הפרצוף שלו כשיראה שבחרנו לו אוכל לא צהוב.
מתכון של גיל חובב
המרכיבים (8 מנות):
שיניים קלופות מראש שום אחד
2 כפות שמן
1 כף גדושה פפריקה חריפה
1 כף כרוויה
1 כפית כמון
קורט מלח
8 פרוסות עבות של דג לוקוס
חצי כוס שמן
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק
אופן ההכנה:
1. מרסקים היטב במעבד מזון את שיני השום, השמן התבלינים והמלח.
2. מחממים את חצי כוס השמן בסיר רחב ומטגנים בה מעט, אגב ערבוב נמרץ, את מחית התבלינים, עד שהיא מתכהה.
3. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומערבבים.
4. מניחים את פרוסות הדג בסיר והופכים אותן פעם-פעמיים כדי שתיטבלנה היטב ברוטב. מוודאים שיש בסיר די רוטב כדי כיסוי הדג. אם אין – מוסיפים מעט מים חמים. מביאים לרתיחה.
5. מנמיכים להבה, מפזרים את פרוסות הפלפל החריף מעל, מכסים ומבשלים על אש קטנה רבע שעה.
6. מגישים חם.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חריימה
שרי – משה בתיבה
לכאורה, שרי היא בחורה פשוטה, שקטה ונחבאת אל הכלים. אבל כשמקלפים ממנה את השכבות מגלים את שרי האמיתית, דמות שאפשר לתת לה ביס, ושיש בה מין השילוב של נמוך וגבוה: נקניקיות - אבל מכתף בקר, בצק עלים - אבל עם ממרח עגבניות מיובשות.
מתכון של אהרוני
המרכיבים (ל-6 מנות):
לנקניקיות והבצק:
½ קילו בצק עלים
6 נקניקיות כתף בקר
6 נקניקיות עוף
לממרח העגבניות המיובשות:
1 כוס עגבניות מיובשות, מושרות במים, סחוטות היטב
2 שיני שום
מעט פלפל צ'ילי
מלח, פלפל שחור
1 כף סוכר
¼ כוס שמן זית (ועוד קצת אם צריך בהדרגה)
לפסטו:
2 כוסות דחוסות של עלי בזיליקום, בלי הגבעולים
3 שיני שום קלופות
חצי כוס צנוברים קלויים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
¼ כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. ממרח העגבניות המיובשות: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים לתערובת חלקה.
2. ניתן להוסיף עוד שמן זית לפי הצורך תוך כדי הטחינה. כשהתערובת חלקה מעבירים לצנצנת, שם היא יכולה להישמר שבועות ארוכים.
3. ממרח הפסטו: מניחים את עלי הבזיליקום, השום, הצנוברים ושליש מכמות שמן הזית בקערת מעבד המזון טוחנים עד לקבלת מחית אחידה, כעת מוסיפים בהדרגה את שאר כמות השמן.
4. הנקניקיות: מרדדים את הבצק לעלה דק וחותכים למלבנים שמספיקים לציפוי הנקניקיות, כ-10X15 ס"מ.
5. מורחים את המלבנים בממרח הפסטו וממרח העגבניות היבשות, ומניחים על כל מלבן נקניקייה.
6. מגלגלים את הבצק על הנקניקיות.
7. מורחים בחלמון טרוף, ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: משה בתיבה
שתפו את המתכונים עם החברים בפייסבוק