קפה קר עם קוביות קרח קפה (צילום: פז אלסטר, Cake It Easy)
קוביות קרח קפה. הסוד של קפה קר מעולה|צילום: פז אלסטר, Cake It Easy

קפה קר עם קוביות קרח קפה

מביני עניין כבר עלו על הבעיה שכאשר מוסיפים לקפה קרח, טעם הקפה הולך ונעלם ככל שהקרח נמס. פתרון פשוט לכך, שמצריך רק התארגנות מראש, הוא להכין מלאי מהקפה האהוב עליכם מוכן לשתייה ולהקפיאו בתבנית לקוביות קרח. בכל פעם שאתם רוצים קפה קר, כל מה שנותר לכם הוא להוסיף מקוביות הקרח האלה, ולהתענג.

קפה קר בבלנדר

מכינים קפה חזק, מרוכז וטוב (למשל: ממיסים כפית קפה נמס במעט מאוד מים רותחים, או מכינים אספרסו קצר). אם רוצים מוסיפים לו סוכר, או כל ממתיק אחר לבחירתכם, ויוצקים את הקפה למיכל הבלנדר. מוסיפים כ-1/2 כוס מים, 1/2 כוס חלב וכ-8 קוביות קרח (רגיל או קוביות קרח קפה). מפעילים את הבלנדר עד שכל הקרח נגרס ויוצקים לכוס גבוהה.

גרניטה קפה (צילום: istockphoto)
גרניטה קפה. ברד תוצרת בית|צילום: istockphoto

גרניטה קפה

גרניטה היא סוג של ברד איטלקי. היתרון של הברד הזה, חוץ מהטעם הנהדר, הוא שהכנתו אינה מצריכה כלים מיוחדים. מכינים קפה חזק (במקרה הזה אני מעדיפה אותו מתוק מעט, כי ההקפאה מטשטשת את המתיקות - נגיד, שתי כוסות קפה חזק עם כ-4-5 כפות סוכר). אם רוצים, אפשר להוסיף גם ליקר קפה. יוצקים את הקפה לתוך כלי שטוח, מכסים ומכניסים למקפיא לשעה. לאחר שעה מוציאים ומפוררים את הקרח שהתחיל להיווצר בצדדים בעזרת מזלג. מחזירים למקפיא וחוזרים על התהליך מדי חצי שעה, במשך כ-4 שעות, עד שהקפה קפוא לגמרי ומקבל מרקם של ברד. מגישים בקעריות קטנות. 

אפוגטו (צילום: פז אלסטר, Cake It Easy)
אפוגטו. קינוח קר ושתייה חמה בכוס אחת|צילום: פז אלסטר, Cake It Easy

אפוגטו

קינוח איטלקי נפלא, אולי הקינוח האהוב עליי ביותר. הוא מדהים בפשטותו ונפלא בטעמו.

כדי לקבל אפוגטו מכובד חייבים קפה מצוין, שכן כל המרכיבים בקינוח הזה הם אספרסו חזק וכדור גלידת וניל. קפה לא טעים, או במקרה זה גם גלידה לא טעימה, ייתנו תוצאה מאכזבת.

מכינים כוס אספרסו. מניחים בקערה קטנה כדור גלידת וניל, יוצקים עליו את האספרסו ומגישים מיד. אוכלים את הגלידה ושותים את שארית הקפה.

המתכונים לקוחים מהבלוג של פז - Cake It Easy

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> ט"ו באב רומנטי: עוגיות חמאה פריכות בצורת לב
>> מהן עשר המנות הכי יקרות בישראל?