תגידו שזה בסך הכל נראה כמו עוד ברוקולי? אז תגידו, עד שתטעמו. הבראנצ' של "בית וקיט" בלוחמי הגטאות מתמשך משבע בבוקר ועד 12 בצהריים, והבופה שלו מתעדכן באופן שוטף ומתאים עצמו לשעה ביום; אבל מה שמיוחד בבראנצ' הגלילי הזה הם הטעמים של הסלטים, שבשימוש במרכיבים פשוטים וזמינים ובלי יותר מדי עבודה מקבלים טוויסטים מפתיעים שעשו לנו לא רק את הבוקר אלא את כל היום. בחרנו 4 סלטים מעולים – והשגנו את המתכונים.

בטטות עם קוקוס ברוטב פרי הדר בבראנצ' של בית וקיט (צילום: אורנה בן חיים, mako אוכל)
בטטות עם קוקוס ברוטב פרי הדר |צילום: אורנה בן חיים, mako אוכל
בטטות עם קוקוס ברוטב פרי הדר

מצרכים:
10 בטטות קטנות, מוארכות
שמן זית
פלפל גרוס
מלח גס
1 ק"ג תפוזים
1/2 ק"ג סוכר
מיץ מלימון שלם
שבבי קוקוס

אופן ההכנה:

1. שוטפים ופורסים את הבטטות לעיגולים בעובי של 2 ס"מ.

2. מניחים את הבטטות בתבנית אפייה ובוזקים שמן זית, פלפל גרוס ומעט מלח גס. אופים בתנור כ-15 דקות בחום של 200 מעלות, עד להשחמה.

3. מכינים את הרוטב: שוטפים היטב את התפוזים וחורצים את הקליפה שלהם.

4. מניחים את התפוזים בסיר עם מים רותחים ומבשלים כחמש דקות.

5. מוציאים את התפוזים מהמים, מייבשים אותם וחותכים לקוביות קטנות, עם הקליפה. מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים כשעה.

6. מניחים את הבטטות האפויות על צלחת הגשה, שופכים מעל מרוטב התפוזים ומפזרים שבבי קוקוס.

קישואונים קטנים ממולאים בכל טוב בבראנצ' של בית וקיט (צילום: אורנה בן חיים, mako אוכל)
קישואונים קטנים ממולאים בכל טוב |צילום: אורנה בן חיים, mako אוכל

קישואים קטנים ממולאים

מצרכים:
10 קישואים קטנים
כ-3 לימונים כבושים
חופן כוסברה
חופן נענע
חופן פטרוזיליה
חצי כוס אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1. חוצים את הקישואים לאורכם ומרוקנים את הליבה.

2. קוצצים בבלנדר את הלימונים, הכוסברה, הנענע, הפטרוזיליה ואגוזי המלך, עד לקבלת מחית.

3. ממלאים כל קישוא במחית, מסדרים בתבנית ואופים בתנור בחום בנוני כ-15  דקות.

תרד ממולא בגבינת שמנת חמוציות ואגוזים בבראנצ' של בית וקיט (צילום: אורנה בן חיים, mako אוכל)
תרד ממולא בגבינת שמנת, חמוציות ואגוזים |צילום: אורנה בן חיים, mako אוכל

תרד ממולא בגבינת שמנת, חמוציות ואגוזים

מצרכים:
חבילה של עלי תרד
1 גביע גבינת שמנת
½ כוס חמוציות קצוצות דק
½ כוס אגוזי מלך קצוצים
קליפת לימון מגורדת

אופן ההכנה:

1. חולטים את עלי התרד במים רותחים במשך דקה בלבד. מקררים במים קרים ומניחים במסננת להתייבש.

2. מפרידים את העלים בזהירות ומניחים אותם בצפיפות על נייר אפייה, כך שתיוצר יריעה ירוקה בצורת מלבן.

3. מורחים את הגבינה מעורבבת ביתר המצרכים על יריעת התרד ומגלגלים לכרוכית.

4. מצננים לפחות 3 שעות לפני שפורסים ומגישים.

במקום התרד אפשר להשתמש גם בבטטה או בכרישה, כמו בתמונה.

ברוקולי בחמאת שום ושקדים בבראנצ' של בית וקיט (צילום: אורנה בן חיים, mako אוכל)
ברוקולי בחמאת שום ושקדים |צילום: אורנה בן חיים, mako אוכל

ברוקולי בחמאת שום ושקדים

מצרכים:
1ק"ג ברוקולי
2 כפות שמן זית
20 גרם חמאה
5 שיני שום פרוסות
חופן שקדים פרוסים
מעט מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

1. חולטים את הברוקולי במים רותחים כ-2 דקות ומיד מצננים במים קרים.

2. במחבת ממיסים שמן זית וחמאה, ומטגנים קלות את השום והשקדים.

3.  מוסיפים למחבת את הברוקולי, מקפיצים כדקה ומתבלים במלח ופלפל.

 הבראנצ' של 'בית וקיט' מוגש בימים ב'-ו' בין השעות 08:00-12:00. ביום א' בתיאום מראש בלבד. טלפון: 04-9933271

 >> מתכונים מהספר החדש של ארז קומרובסקי