אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

מקלוני פלאפל עם מטבל יוגורט

פלאפל דיאטטי? מסתבר שיש דבר כזה: יוצרים מקלוני פלאפל, אופים אותם בתנור ומגישים עם מטבל יוגורט טעים וקל. כל מקלון - 30 קלוריות, ועוד 100 למטבל כולו. תודו ששווה

מיכל נוי | mako אוכל | פורסם 22/08/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בשביל תוצאה שהיא לא רק דיאטטית אלא גם הכי בריאה, מוטב להשתמש במתכון בגרגירי חומוס מונבטים - החלבון, הברזל, הסידן, האבץ ושאר רכיבי מזון חיוניים נספגים טוב יותר בגופנו לאחר ההנבטה, וחבל לוותר על היתרון הזה. אז איך מנביטים? קודם כל משרים את החומוס במים ללילה. בבוקר שופכים את המים, ולאחר מכן, במשך שלושה ימים, שוטפים את הגרגירים פעמיים ביום ומכסים באופן לא אטום, כך שיוכל להיכנס אוויר. את קערת החומוס שומרים במקרר. ההנבטה מוכנה כאשר מבצבץ מן הגרגר נבט ירוק באורך הגרגר עצמו.

מרכיבים :

לפלאפל:

חצי קילו גרגרי חומוס, מושרים ללילה או מונבטים (ראו הסבר בהמשך)

חצי צרור פטרוזיליה (ניתן לגוון גם עם כוסברה ושמיר)

כפית מלח

ביצה

4 שיני שום

2 כפות שמן זית

למטבל:

גביע יוגורט 1.5% (150 גרם)

צנונית מגורדת

גבעול בצל ירוק, קצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 טוחנים במעבד מזון את גרגרי החומוס, העלים הירוקים, המלח, הביצה והשום.

3 מוסיפים את השמן, מערבבים ויוצרים מהתערובת מקלונים באורך כ-3 ס"מ (יתקבלו כ-60 מקלונים).

4 משמנים תבנית במעט שמן זית, ומסדרים את המקלונים במרחק של כ-2 ס"מ זה מזה.

5 אופים 20-30 דקות, עד שהמקלונים משחימים. מערבבים את חומרי המטבל ומגישים יחד.

* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה

הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C

>> עוד מתכונים שווים עד 500 קלוריות

>> כל המתכונים לראש השנה