עד 500 קלוריות: פשטידת ירקות דיאטטית
רואים את התבנית הזאת? תאמינו או לא, היא מכילה 4 מנות נדיבות (מאוד), שבכל אחת מהן 200 קלוריות בלבד. יופי של ארוחה לדיאטה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
גביע (250 גרם) קוטג' 3%
גביע (200 גרם) יוגורט 3%
100 גרם גבינה בולגרית (מעודנת) 5%
2 ביצים
1/2 2 כפות קמח
400 גרם דלעת
קישוא בינוני
פלפל אדום (לקישוט)
1/2 כפית מלח
פלפל שחור
ספריי שמן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור או טוסטר אובן לחום של 200 מעלות.2. חותכים את הדלעת לקוביות גסות ומבשלים במים חמים כ-10 דקות. מוציאים ומניחים בצד לצינון. 3. מערבבים את הקוטג', היוגורט, הגבינה הבולגרית, הביצים, הקמח והתבלינים בקערה גדולה.4. מגררים בפומפייה את הדלעת והקישוא לתוך הקערה, ומערבבים היטב.5. משמנים תבנית אפייה (פיירקס) בספריי שמן ויוצקים את תוכן הבלילה לתוכה. מקשטים עם פרוסות פלפל אדום מעל. 7. אופים 60 דקות, עד שהפשטידה משחימה, וקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא יבש.8. חותכים את הפשטידה ל-4 חלקים, כל חלק שווה 200 קלוריות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה