פלפלים ממולאים באורז ובשר
בפלפלים האלה יש את כל מה שממולאים טובים צריכים: בשר, אורז, רוטב עגבניות עשיר, וכמובן פלפלים צבעוניים שישמרו על כל הטוב הזה מאוחד. אז מה ההבדל? שבאלה יש רק 285 קלוריות למנה. לא שווה?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
10 פלפלים בצבעים שונים, חצויים
1 כוס אורז
מלח
בצל, קצוץ
כף שמן
½ קופסת רסק עגבניות גדולה
4 עגבניות, חתוכות לקוביות
כף סוכר
פלפל שחור
כף קטשופ
מעט אבקת צ'ילי
½ קילו בשר בקר טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 שמים את האורז בסיר או קערה המתאימים למיקרו. מוסיפים כוס מים רותחים ומלח, סוגרים ומפעילים ל-6 דקות בלבד. מוציאים ופותחים בזהירות (האורז צריך להיות חצי מוכן).
2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מטגנים את הבצל במחבת טפלון עם כף השמן, רק עד שהוא מתרכך.
3 מערבבים בסיר גדול את רסק העגבניות, 4 כוסות מים, העגבניות, הסוכר, המלח והפלפל, הקטשופ והצ'ילי. מביאים לרתיחה.
4 מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון עם האורז החצי מוכן, הבצל המטוגן, הפטרוזיליה, שתי מצקות מהרוטב שבסיר ומלח ופלפל (אפשר להוסיף גם שום ופפריקה, אם רוצים).
5 ממלאים את חצאי הפלפלים בתערובת עד ¾ גובה, מסדרים בתבנית אפייה גדולה ושופכים את הרוטב מהסיר במצקת כך שכל הפלפלים יירטבו.
6 אופים בתנור שחומם מראש כשעה. בזמן האפייה אוספים מדי פעם נוזלים מהתבנית ומרטיבים את המילוי של הפלפלים.
* בכל חצי פלפל ממולא יש 95 קלוריות. מנה משביעה לאדם היא שלושה חצאים - כלומר 285 קלוריות בלבד.
* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף
הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C
>> בשבוע שעבר הכנו קציצות עוף ב-161 קלוריות למנה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!