סלט טונה משודרג עם קרוטונים תוצרת בית
לפעמים הכי פשוט זה להוסיף טונה לסלט, ולזכות בארוחה מלאה, עשירה, מזינה וכן – בהחלט גם משביעה. ומה הנזק? רק 355 קלוריות
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
פרוסת לחם קל
עגבנייה, מלפפון, פטריות, גזר, בצל סגול - לקצוץ איך שאוהבים
קופסת טונה במים
כפית מיונז 5%
לימון טרי
שמן זית
אופן ההכנה:
1 חתוכים לקוביות את פרוסת הלחם, ומשחימים אותן בטוסטר אובן למשך כ-10 דקות.
2 קוצצים את הירקות ושמים בקערה. מתבלים בכפית שמן זית: לא צריך יותר מזה על מנת ליהנות גם מהטעם וגם מהיתרונות התזונתיים. לשמן זית טעם חזק, ולכן הוא נותן ארומה וטעם מצוינים גם בכמות קטנה.
3 מוסיפים לפי הטעם מיץ סחוט מכחצי לימון. כדאי להשתמש בלימון טרי וסגור, על מנת להרוויח את ויטמין ה-C שיש בו. ויטמין C מאוד עדין ונהרס בקלות באור ובחום. מומלץ להמעיט במלח.
4 מכינים את סלט הטונה: מערבבים בקערה נפרדת את הטונה לאחר סינון, כפית שמן זית, מיונז ואת המיץ מהחצי השני של הלימון.
5 מוסיפים את קוביות הלחם ואת סלט הטונה על הירקות.
* מיכל נוי היא דיאטנית ברשת סטודיו C רעננה
הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C