קציצות עוף ברוטב
רוצים לפצוח בדיאטה אבל פוחדים מהרעב? הרשו לנו להציע לכם את המתכון הבא - טעים טעים, ורק 161 קלוריות למנה. עכשיו תוסיפו אורז, ותנצחו את העולם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לקציצות:
350 גרם חזה עוף טחון
3 כפות קוסקוס דק, יבש
1 כף רוטב ברביקיו
1 כף רסק עגבניות
קישוא, מגורר בפומפייה
גזר, מגורר בפומפייה
4 שיני שום, כתושות
מלח
פלפל שחור
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס מים קרים
לרוטב:
תרסיס שמן
בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
2 כפות רסק עגבניות
400 גרם עגבניות מרוסקות (קופסת שימורים אחת)
כף קטשופ
כף רוטב ברביקיו
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
כף אורגנו
כף סוכר או ממתיק מלאכותי (לא חובה)
מים לפי הצורך
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי הקציצות, לשים מעט ביד ומניחים בצד ל-20 דקות.
2 בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל והשום בתרסיס שמן. אם הם מתחילים להיחרך, מוסיפים מעט מים.
3 מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות, הקטשופ ורוטב הברביקיו. מתבלים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
4 יוצרים קציצות קטנות בידיים רטובות, וזורקים בזהירות אל תוך רוטב הרותח. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה.
* אפשר להעשיר את הרוטב בירקות (קוביות קישואים, פלפלים, פטריות וכו') - פשוט מוסיפים אותם אחרי טיגון הבצל והשום.
* בכל מנת קציצות עם רוטב יש 161 קלוריות. יחד עם ספל אורז מאודה - 400 קלוריות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* נועה דורון-פנוש היא דיאטנית ברשת סטודיו C סניף דיזנגוף
הכנה: אורה רוטנברג, שף הבית של סטודיו C
>> בשבוע שעבר הכנו מוסקה דלת קלוריות (זהירות, לא כשר)
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!