זה לא מכבר עבר עלינו חג המדורות, מלא עשן וצהלה. מכיוון שלא הזדמן לי להשתתף בהילולה השנה, נוצר אצלי חסך תהומי של תפוחי אדמה. הפשלתי שרוולים והסתערתי על האתגר - מנת תפוחי אדמה מוקרמים עם פטריות ושמנת, והכל במסגרת המכסה הקלורית המותרת. לצד המנה המנחמת הזו בחרתי להגיש את סלט העיגולים המשעשע של גיסתי. הכל ביחד - ארוחת ערב קלילה וטעימה של כ-450 קלוריות.
תפוחי אדמה מוקרמים
המצרכים (ל-2 מנות):
4 תפוחי אדמה צהובים בינוניים
1/2 מיכל שמנת מתוקה 15% שומן
2 כוסות פטריות טריות (שמפיניון, פורטבלו, יער)
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור
לסלט:
גזר
מלפפון (גם מלפפון גמדי יכול להתאים)
גבעול סלרי אמריקאי
1/2 סלק טרי
1/2 קולרבי
כף שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1.חותכים את הפטריות לרבעים ומסדרים בתחתית תבנית חסינת אש בגודל כ-15 על 20 ס"מ.
2.מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוחי האדמה בקליפתם עד להתרככות (כ-20 דקות). מצננים את תפוחי האדמה ומקלפים. פורסים לפרוסות ומסדרים בתבנית מעל הפטריות, כך שיחפפו אחת את השנייה.
3.שופכים את השמנת המתוקה על תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל.
4.מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב שחום.
5.לסלט: פורסים את הגזר, המלפפון וגבעול הסלרי לעיגולים דקים. את הסלק והקולרבי חותכים בצורת מקלות.
6.מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים.
* אפשר להוסיף בצל קצוץ, לחובבים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס