עבורי זו ממש סכנה להיכנס לחנות כלים. תמיד אני אמצא שם משהו שאני ממש, אבל ממש חייבת. פעם נכנסתי לחנות כלי בית וראיתי על המדף, יושבת לתומה, כפית פריזיאן. כזו עוד אין לי, חשבתי לעצמי, ואני הרי בטוח אצטרך אותה מתישהו. מה גם שזה לא נורא יקר, אז בכלל. בסופו של דבר, כמובן שהכפית ישבה חודשים ארוכים בחוסר מעש במגירת הששת. אתמול, סוף סוף, הגיע רגע התהילה שלה, כשחיפשתי משהו נוח לרוקן איתו את הקישוא. איזה מזל שקניתי אותה!
המתכונים לסירות הקישואים יכולים להגיע בווריאציות שונות וטעימות. במתכון הזה ממש התקמצנתי עם כמות הקלוריות – פחות מ-250 קלוריות לקישוא – ובכל זאת לא התפשרתי על הטעם.
המרכיבים (ל-2 מנות):
2 קישואים
כף שמן זית
חצי בצל, קצוץ
6-8 פטריות שמפיניון, קצוצות או פרוסות
4 כפות גדושות גבינה בולגרית עד 9%
4 כפות פירורי לחם
שן שום, כתושה
פלפל שחור
מעט גבינת פרמזן מגוררת
1. חותכים את הקישואים לאורכם, מוציאים את תוכנם בכפית (או כפית פריזיאן, אם יש) ומניחים את התוכן בצד.
2. מטגנים את הבצל בכף שמן עד להזהבה. מוסיפים למחבת את הפטריות והתוכן של הקישואים שהוצאנו ומטגנים כמה דקות עד לריכוך.
3. מערבבים את התערובת שבמחבת עם הגבינה, פירורי הלחם, השום הכתוש והפלפל השחור וממלאים את הקישואים (אני אוהבת שיש קצת גבעה של המילוי).
4. מפזרים פרמזן ואופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות בתכנית גריל כ-30 דקות, או עד שהגבינה מתחילה להזהיב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים