כל אחד, גם אם הוא בשלן אמיתי וגם אם סתם חובב, צריך פק"ל יין במטבח. חלפו הימים שזה היה עסק יקר: היום אפשר למצוא בחנויות קברנה סוביניון מוצלח למדי ב-35 שקלים (יספיק לכם לעשרה תבשילים בקלות), ורוב היקבים הגדולים מוכרים יינות מזנים מעורבים במחירים שיכולים לגרד את ה-20 גם מלמטה. מדובר ביינות אידיאלים לבישול, מכיוון שהם מלאים בטעמים שאמנם מורגשים לפעמים יתר על המידה בשתייה – אבל לרטבים ונזידים הם מוסיפים טעמים נהדרים.
המנה הבאה טומנת בחובה את כל מה שטוב בבראנץ' זוגי של תחילת יוני, יחד עם כל מה שטוב בשילוב האלמותי של יין לבן ופטריות. קצת לפני שכל הגינות יצהיבו הייתי ממליץ לפרוש מפה על רצפת המרפסת, להצטייד בבן או בת זוג ובבקבוק יין, להיעלם לרבע שעה במטבח ולחזור עם המנה הנפלאה הזו. רק שימו לב: הטריק הוא לחתוך את הביצה מיד עם האכילה, כך שהחלמון לא יספיק להפוך את המנה לעיסה צהבהבה.
חלה קלויה עם תבשיל פטריות וביצה
החומרים:
סלסילת פטריות שמפיניון (אפשר להוסיף שיטאקי, פורצ'יני, פטריות יער או בפטריות שי-מֶג'י – לפי התקציב)
1/2 מיכל שמנת מתוקה 32% (אפשר גם להשתמש ב15%, זה פשוט ייצא דליל יותר)
25 גרם חמאה
1 כוס יין לבן
2 ביצים
6 פרוסות חלה
קורט מוסקט
מלח, פלפל
ההכנה:
1. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות.
2. ממסים את החמאה במחבת גדולה.
3. מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים שתי דקות, או עד שהנוזלים נעלמים.
4. מוסיפים את התבלינים ומוזגים את היין. מאדים שתיים-שלוש דקות.
5. בינתיים מנקבים את הביצים ומביאים לרתיחה בסיר קטן מלא מים. מבשלים 4 דקות אחרי הרתיחה.
6. מוסיפים את השמנת, מבשלים יחד עד שהשמנת מסמיכה ומורידים מהאש.
7. בעזרת חותכן עוגיות עגול או כוס יין חותכים עיגולים בפרוסות החלה. בוזקים מעט שמן זית וקולים בתנור למשך חמש דקות.
8. בצלחת הגשה עמוקה מסדרים את עיגולי החלה הקלויה. קולפים את הביצים המבושלות בזהירות רבה ומניחים על החלה. מוזגים מצקת אחת מתבשיל הפטריות וחוזרים על הפעולה בצלחת נוספת. חותכים את הביצה לאורך ומחסלים בזריזות.