בטטות אפויות בתנור וסלט עדשים שחורות

המרכיבים:

5 בטטות בינוניות

מלח גס

 

לרוטב:

שמנת חמוצה

מיונז

עירית

 

לסלט עדשים:

כוס עדשים שחורות

חצי כוס שעועית מש

חצי בצל סגול, קצוץ

בצל ירוק, קצוץ

פלפל חריף, קצוץ

שמן זית

מלח

פלפל שחור

מיץ לימון

 

אופן ההכנה:

  1. אופים את הבטטות על מצע של מלח גס ב-200 מעלות כ-50 דקות. חותכים אותן לאורך ופותחים למעין סירות.
  2. סלט עדשים: מבשלים יחד את העדשים והמש עד לריכוך.
  3. מערבבים את מרכיבי הסלט.
  4. מסדרים את סלט העדשים בתוך סירות הבטטה.
  5. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומזלפים בנדיבות מעל המנה.
ספגטי זוקיני וכרובית (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
ספגטי זוקיני וכרובית|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

ספגטי זוקיני וכרובית

המרכיבים:

3 זוקיני, פרוסים לג'וליינים ארוכים

פרחי כרובית מבושלים

כף חמאה

2 כפות שמן זית

3 שיני שום, פרוסות

כף אורגנו טרי

כף צנוברים

מלח

קליפת לימון מגוררת

אופן ההכנה:

  1. חולטים את הזוקיני במים רותחים (לא חובה).
  2. מטגנים את הכרובית בחמאה ושמן זית.
  3. מוסיפים שום.
  4. מוסיפים את הזוקיני, האורגנו והצנוברים ומקפיצים.
  5. מוסיפים מעט מאוד מים רותחים ועוד מעט חמאה וממליחים לפי הטעם.
  6. מגררים קליפת לימון ומגישים.
עגבניות ממולאות בדג (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
עגבניות ממולאות בדג|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

עגבניות ממולאות בדג

המרכיבים:

5 עגבניות מגי

 

לתערובת הדג:

פילה פורל

נענע קצוצה

כוסברה קצוצה

פטרוזיליה קצוצה

בצל סגול, קצוץ

שמן זית

 

לרוטב העגבניות:

5 שיני שום, קלופות ופרוסות

1 קילו שרי תמר

אורגנו

מלח

פלפל שחור

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. חורצים את העגבניות, חולטים במים רותחים, מקלפים ומרוקנים ליצירת קעריות עגבנייה.
  2. קוצצים את הדג ומערבבים עם שאר מרכיבי התערובת.
  3. ממלאים את העגבניות.
  4. מבשלים את מרכיבי הרוטב וטוחנים. יוצקים את הרוטב על העגבניות הממולאות.
  5. אופים 20 דקות בחום של 200 מעלות.

לצפייה בתוכנית

שבת שלום.