סלט חובזה, רוקט ותמרים

המרכיבים:

חצי צרור עלי חובזה, גרגר נחלים או ריג'לה

חצי צרור עלי רוקט

5 תמרים, מגולענים וחתוכים גס

גבינת צאן סנט מור

חצי כוס פקאנים

 

לרוטב:

רבע כוס חומץ בלסמי

2 כפות דבש

חצי כוס שמן זית

מלח

אופן ההכנה:

  1. משקשקים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת עד לקבלת רוטב ויניגרט אחיד.
  2. מעבירים את כל העלים לקערה, מוסיפים את הוויניגרט ומערבבים עד שהעלים עטופים ברוטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. מפזרים תמרים, קרעים של סנט מור ופקאנים ומגישים.
קציצות בקר ברוטב סלק ותמרים  (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
קציצות בקר ברוטב סלק ותמרים |צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

קציצות בקר ברוטב סלק ותמרים

המרכיבים:

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון

2 שיני שום, כתושות

צרור פטרוזיליה קטן, קצוץ דק

רבע כוס אגוזי מלך, קצוצים

רבע כוס שמן זית

1 ביצה

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

שמן לטיגון

בצל גדול, קצוץ דק

1 סלק (חי), קלוף וחתוך לקוביות

6 תמרים, מגולענים וחתוכים גס

3 כפות סירופ מייפל

3 כפות רכז רימונים

 

להגשה:

אגוזי מלך

גרעיני רימון

אופן ההכנה:

  1. הקציצות: מערבבים את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב לקבלת מסה אחידה. יוצרים כדורים יפים.
  2. צורבים את הקציצות במעט שמן זית בסיר רחב (סוטאז') ומוציאים לצלחת.
  3. הרוטב: מטגנים באותו הסיר את הבצל והסלק. מוסיפים את התמרים ואת שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים לסיר את הקציצות, מכסים ומבשלים כחצי שעה על אש בינונית.
  5. מגישים עם אגוזי מלך וגרעיני רימון.

 

** אפשר לבשל את הקציצות ברוטב מבלי לטגן אותן קודם.

נקניק תמרים ופיסטוק (צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12)
נקניק תמרים ופיסטוק|צילום: עוטף ישראל עם עומר מילר, קשת 12

נקניק תמרים ופיסטוק

המרכיבים:

500 גרם תמרים מגולענים

1 כוס פיסטוקים קלופים (ללא מלח)

1 כוס שומשום קלוי

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את התמרים לעיסה במעבד מזון. מעבירים לקערה ומערבבים עם הפיסטוקים.
  2. מעבירים את התערובת למשטח עבודה ויוצרים צורת נקניק.
  3. מצפים את הנקניק בשומשום קלוי, עוטפים בנייר אפייה ואז בניילון נצמד ומעבירים למקפיא לשעתיים.

** שומרים בהקפאה.

לצפייה בתוכנית

שבת שלום.