פרפה נוטלה של לירן שטראובר וטל טלמון
זה הקינוח שהגישו השניים למשתתפי "המטבח המנצח VIP", ולפי הציונים הגבוהים שקיבלו - גם מהמשתתפים וגם מהשופטים - הוא כנראה טעים בקטע אחר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפרפה:
2 קופסאות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
1 נוטלה (500 גרם)
חבילת פקאן מסוכר (100 גרם)
לשטרויזל:
75 גרם קמח לבן
20 גרם פקאן
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר דמררה
רבע כפית מלח
לגנאש:
200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
150 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ או מחולק לקוביות
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם השטרויזל: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ושומרים במקפיא עד השימוש.
2 מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים את הבסיס כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים ומפוררים.
3 מכינים פרפה: מקציפים את השמנת המתוקה וקוצצים את הפקאנים המסוכרים במעבד מזון.
4 מקפלים את הנוטלה לתוך הקצפת, מוסיפים את הפקאנים ומעבירים לתבנית מאפינס מסיליקון (8-12 מנות). שומרים במקרר.
5 מכינים גנאש: בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה. את השוקולד שמים בקערה. שופכים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק.
6 מגישים את הפרפה עם פירורי שטרויזל וגנאש.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.