אוכל
וידאו AVI׃ המטבח המנצח VIP, קשת 12

פרפה נוטלה של לירן שטראובר וטל טלמון

זה הקינוח שהגישו השניים למשתתפי "המטבח המנצח VIP", ולפי הציונים הגבוהים שקיבלו - גם מהמשתתפים וגם מהשופטים - הוא כנראה טעים בקטע אחר

לירן שטראובר וטל טלמון | המטבח המנצח VIP | פורסם 21/11/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפרפה:

2 קופסאות שמנת מתוקה (500 מ"ל)

1 נוטלה (500 גרם)

חבילת פקאן מסוכר (100 גרם)

לשטרויזל:

75 גרם קמח לבן

20 גרם פקאן

75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

50 גרם סוכר דמררה

רבע כפית מלח

לגנאש:

200 מ"ל שמנת מתוקה 38%

150 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ או מחולק לקוביות

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם השטרויזל: טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מעבירים לתבנית מרופדת נייר אפייה ושומרים במקפיא עד השימוש.

2 מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים את הבסיס כ-15 דקות, עד להזהבה קלה. מצננים ומפוררים.

3 מכינים פרפה: מקציפים את השמנת המתוקה וקוצצים את הפקאנים המסוכרים במעבד מזון.

4 מקפלים את הנוטלה לתוך הקצפת, מוסיפים את הפקאנים ומעבירים לתבנית מאפינס מסיליקון (8-12 מנות). שומרים במקרר.

5 מכינים גנאש: בסיר קטן מביאים לסף רתיחה את השמנת המתוקה. את השוקולד שמים בקערה. שופכים את השמנת החמה על השוקולד ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת מרקם חלק.

6 מגישים את הפרפה עם פירורי שטרויזל וגנאש.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.