עוף עם שומר וסלרי
סמדי בומבה עם מנה פשוטה, זולה, קלה ומעולה
סמדר וקנין | מאסטר שף
| פורסם 15/11/10
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
5 שוקי עוף
3-4 כפות שמן
3 ראשי שומר
1 חבילה סלרי
חצי לימון, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
מלח
כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים את השמן בסיר, ומטגנים את השוקיים עד להזהבה. מוציאים מהסיר. 2. חותכים את השומר לרוחב לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מניחים בסיר ומערבבים עם השמן. השומן של העוף נותן טעם נפלא, ולא צריך תבלינים. 3. חותכים את גבעולי סלרי לחתיכות של 2 ס"מ, ומוסיפים לסיר. אפשר ורצוי להוסיף גם חלק מהעלים. 4. ממלאים מים עד גובה הירקות, ומניחים את השוקיים. 5. מוסיפים את קוביות הלימון, מלח, פלפל ועוד מעט מים - כך שיגיעו לאמצע הגובה של העוף. 6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות מתרככים.