אוכל

טארט תפוחי עץ עם קרם אנגלז

מאפה זהוב מבחוץ ונימוח מבפנים המוגש לצד קרם אנגלז בניחוחות וניל. כמה מושלם

איריס כספי | מאסטר שף | פורסם 08/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 64 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

חומרי הגלם לבצק הפריך

250 גרם קמח עוגה

125 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

2 כפיות חלב

חומרי הגלם למילוי השקדים:

50 גרם שקדים

50 גרם חמאה

50 גרם אבקת סוכר

20 גרם קורנפלור

1 ביצה

3 תפוחי עץ

מעט ריבת משמש

חומרי הגלם לקרם אנגלז:

1/3 כוס סוכר

1 כוס שמנת מתוקה

½ כוס חלב

מקל וניל

4 חלמונים

אופן ההכנה:

אופן הכנת הבצק הפריך:

1 מערבבים את כל המרכיבים של הבצק הפריך במעבד מזון עד לקבלת בצק.

2 מוציאים את הבצק ממעבד המזון ומגלגלים לצורת כדור.

3 עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.

4 מוציאים את כדור הבצק ומשטחים בתוך תבנית טארטים בינונית (לרבות דפנות התבנית).

5 אופים בתנור ל- 15 דקות ב- 180 מעלות.

אופן הכנת מילוי השקדים:

6 טוחנים במעבד מזון את השקדים על לקבלת מרקם קמחי.

7 מוסיפים את שאר המרכיבים וטוחנים ביחד עד לקבלת עיסה אחידה.

8 מוזגים את העיסה לתוך תבנית הטארט.

9 קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את הגרעין ופורסים לפרוסות דקות.

10 מכסים את המילוי של הטארט בפרוסות תפוח העץ בצורת מניפה.

11 מפזרים חתיכות קטנות של חמאה מעל פרוסות תפוח העץ ואופים למשך 30 עד 40 דקות ב 180 מעלות.

12 מוציאים את התבנית מהתנור ומורחים מעט ריבת משמש. מניחים בצד.

אופן הכנת קרם אנגלז:

13 מערבבים בסיר את השמנת המתוקה, החלב, הסוכר ומקל הוניל, ומחממים על אש נמוכה עד לרתיחה.

14 מוציאים את הסיר מהאש ומניחים בצד.

15 טורפים את החלמונים ומערבבים בתוך הסיר עם השמנת. ממשיכים לטרוף עד למרקם אחיד.

אופן ההגשה:

להניח פרוסת טארט ולצידה קערית קטנה של קרם אנגלז.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (6 מנות):

אנרגיה 856 קלוריות
חלבונים 12 גרם
פחמימות 90 גרם
שומנים 50 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית חלק ב' של העונה החדשה