אוכל
צילום׃ רועי ברקוביץ'

דג עם תפוחי אדמה, ביצה ופטרוזיליה

מתכון פשוט ומהיר לפילה נסיכת הנילוס, אפוי בליווי תפוחי אדמה, גבינת פרמזן וצמחי תבלין

אוהד אברהמי | mako אוכל | פורסם 16/10/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שמן זית

6 תפוחי אדמה, חתוכים לפרוסות דקות

רוזמרין

לואיזה

3 שיני שום, קצוצות

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

50 גרם פרמזן, מגוררת

1.3 ק"ג פילה נסיכת הנילוס

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים בנדיבות תבנית בינונית.

2 מסדרים בתבנית שכבה של תפוחי אדמה (בערך מחצי הכמות), מפזרים מעט עלי רוזמרין ולואיזה.

3 מוסיפים מחצית מכמות השום והפטרוזיליה, ועליהם את הפרמזן.

4 מניחים את הדג, ומפזרים את יתרת הפטרוזיליה והשום.

5 מסדרים את תפוחי האדמה, זולפים שמן זית ומתבלים.

6 אופים 30-40 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!