פסטה כוכבים
בפסטה הזו של ליאור אין שום דבר מסובך – מה שיש זה כמה מרכיבים שמתמזגים אחד עם השני לכדי שלמות. נו, אהבה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לפסטה:
250 גרם קמח
קורט מלח
2 חלמונים
2 ביצים
כף שמן זית
למילוי:
1 בצל, קצוץ דק
שמן זית, לטיגון
חצי ראש סלרי, קצוץ דק
3 גבעולי סלרי, מופרדים לעלים
צרור פטרוזיליה, מופרד לעלים
4 כפות גבינת מסקרפונה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
קורט סוכר
לרוטב:
3 עגבניות, חתוכות לרבעים
50 גרם חמאה
50 מ"ל חלב
מלח
פלפל שחור
להגשה:
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
1 הפסטה: מערבבים את הקמח והמלח ויוצרים ערימה עם גומחה במרכז. מכניסים את הביצים והשמן לגומה, טורפים את הביצים ומתחילים להבליע את הקמח פנימה עד שנוצר בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2 המילוי: מטגנים בצל עד הזהבה ומוסיפים סלרי (ראש ועלים) ופטרוזיליה. מטגנים עוד 5 דקות, ומניחים לצינון.
3 מוסיפים מסקרפונה ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל לפי הטעם.
4 הרוטב: מבשלים את העגבניות בסיר קטן על אש נמוכה כ-30 דקות. טוחנים בבלנדר מוט ומעבירים דרך מסננת לסיר חדש.
5 מוסיפים חמאה, חלב, מלח ופלפל ומבשלים עוד 10 דקות.
6 פותחים את בצק הפסטה וקורצים עיגולים. מניחים בכל אחד כפית מהמילוי וסוגרים לצורת אוזני המן. מבשלים במים רותחים 5 דקות.
7 הגשה: שמים 5 כפות מהרוטב בצלחת שטוחה ומשטחים. מסדרים את הפסטה, זולפים שמן זית, ממליחים ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.