אוכל
צילום׃ רענן כהן

נקנקיית בקר חריפה עם מוח צרוב

שילוב של בשר בקר, שומן אנריקוט, צ'ילי חריף ואפילו עלי ורדים, שהופכים לנקניקייה שנחה על פרוסת מוח צרוב טוב טוב, עם לימון, שמן זית ועגבניות שרי. נקניקיה סופר כיפית שמוגשת כמו מנת גורמה

רחל בן אלול | מאסטר שף | פורסם 09/08/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

900 גרם בשר בקר מנתחים שמנים

100 גרם שומן מאנטריקוט

צרור כוסברה, קצוץ דק

1 צילי חריף אדום , קצוץ דק

כף גרגירי כוסברה טחונים

3-4 שיני שום קצוצות

כפית זרעי כמון טחונים

חופן קטן עלי ורדים טחונים

מלח ופלפל לבן

חצי כוס מים קרים מאוד

מעיים למילוי

למוח:

1 אונת מוח מנוקה

שמן זית

לימון

מלח ופלפל

חופן עגבניות שרי, חצויות וסחוטות (משתמשים בזרעים להגשה)

אופן ההכנה:

1 טוחנים את הבשר והשומן במטחנה יחד עם השום, הכוסברה והצ'ילי החריף. מוסיפים חצי כוס מים קרים, מלח, פלפל ואת גרגירי הכוסברה, הכמון ועלי הורדים.

2 מנקנקים עם המעיים ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית, 2 דקות מכל צד.

 3 עוטפים את המוח בניילון נצמד ונייר כסף מבשלים כ-15 דקות במים רותחים.

4 מסננים, נותנים למוח להתקרר וחותכים לחמש פרוסות עבות.

5 צורבים עם מעט שמן זית במחבת חמה, דקה מכל צד, וסוחטים מעל מעט לימון. 

6 בצלחת מניחים פרוסת מוח צרובה ומעליה שתי נקניקיות. מוסיפים גם רבע לימון, זרעי עגבנית שרי ושמן זית, ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.