אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", קשת 12

אושפלאו

לא, היא לא בוכרית, היא בכלל פרסייה - אבל זה לא הפריע לה להכין אושפלאו שאפילו אהרוני הרעיף עליו שבחים. קוראים לה תהל קדם, והיא יודעת מה היא עושה (במטבח, וכנראה בכלל בחיים)

תהל קדם | מאסטר שף | פורסם 19/06/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שמן לטיגון

2 בצלים לבנים, קצוצים

2 גזרים גדולים, מגוררים בפומפייה

חצי קילו כבש (אוסובוקו טלה)

10 גזרים נוספים, חתוכים לגפרורים

ראש שום שלם

אורז בסמטי

מלח

פלפל שחור

זרעי כמון

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל ואת הגזרים המגוררים בסיר.

2 מוסיפים את הבשר, מערבבים ומבשלים 40 דקות.

3 מוסיפים לסיר את גפרורי הגזרים ואת השום.

4 משרים את האורז במים, ומסננים. מתבלים את האורז במלח, פלפל וכמון, מערבבים ומשטחים בסיר.  

5 מוסיפים מים, מכסים ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה. מסיימים את הבישול בתנור.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.