אוכל
תמונת AVI׃ mako

שקשוקת פלפלים ופטה לצד חצילים ממולאים

שתי מנות נהדרות המקושרות בעזרת פוקאצ'ת סרדינים טרייה. כל הנותר הוא לבחור מה לשים עליה

תמר מצליח | מאסטר שף | פורסם 10/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לשקשוקה

פלפל אדום חתוך לקוביות

פלפל צהוב חתוך לקוביות

פלפל ירוק חתוך לקוביות

פרסה קצוצה

2 עגבניות חתוכות גס

1 בצל סגול

חופן עלי פטרוזיליה

מלח

פלפל

2 ביצים

קוביות פטה

זיתים שחורים

לפוקאצ'ה

2 כוסות קמח

כוס מים פושרים

30 גרם שמרים

כפית סוכר

שמן זית

קצת מלח

סרדינים (לאחר ההתפחה של הבצק)

לחצילים

2 חצילים חתוכים לפרוסות

שמן זית

40 גרם גבינת עיזים

40 גרם גבינת פטה

חופן צנוברים

לקישוט: עלי נענע, בצל ירוק

לרוטב העגבניות

1 בצל קצוץ דק

2 כפות רסק עגבניות

עגבנייה מגורדת

מלח

פלפל

לציזיקי

מלח

פלפל

שמיר (לפי הטעם)

מלפפון קצוץ דק

מיץ מלימון אחד

גביע יוגורט

אופן ההכנה:

השקשוקה:

1 מבשלים על אש קטנה את הפלפלים והפרסה.

2 מוסיפים את העגבניות.

3 מביאים לרתיחה ומוסיפים בצל סגול, פטרוזיליה, מלח ופלפל.

4 לקראת ההגשה מוסיפים את הביצים, קוביות פטה וזיתים שחורים. מגישים כאשר הביצה רכה ונוזלית.

הפוקאצ'ה:

1 מערבבים קמח, מים, שמרים וסוכר בקערה, לשים ומתפיחים.

2 כשהבצק תופח נותנים לו בוקס ופותחים אותו, מוסיפים שמן זית, מלח גס וסרדינים.

3 אופים בתנור למשך 30 דק' בחום גבוה.

4 מגישים לצד השקשוקה.

החצילים הממולאים:

1 מטגנים את פרוסות החצילים בשמן זית.

2 בקערה עמוקה מערבבים את גבינת העיזים, הפטה והצנוברים.

3 ממלאים את פרוסות החציל בגבינה.

4 מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים את הבצל ומוסיפים לו את שאר מרכיבים תוך כדי עירבוב. מצמצמים.

5 מערבבים את מרכיבי הציזיקי בקערה.

6 שופכים את רוטב העגבניות על פרוסות החציל.

7 מקשטים בבצל ירוק ועלי נענע.

סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות):

אנרגיה 1207 קלוריות
חלבונים 44 גרם
פחמימות 201 גרם
שומנים 29 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב של העונה החדשה