שקשוקת פלפלים ופטה לצד חצילים ממולאים
שתי מנות נהדרות המקושרות בעזרת פוקאצ'ת סרדינים טרייה. כל הנותר הוא לבחור מה לשים עליה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
לשקשוקה
פלפל אדום חתוך לקוביות
פלפל צהוב חתוך לקוביות
פלפל ירוק חתוך לקוביות
פרסה קצוצה
2 עגבניות חתוכות גס
1 בצל סגול
חופן עלי פטרוזיליה
מלח
פלפל
2 ביצים
קוביות פטה
זיתים שחורים
לפוקאצ'ה
2 כוסות קמח
כוס מים פושרים
30 גרם שמרים
כפית סוכר
שמן זית
קצת מלח
סרדינים (לאחר ההתפחה של הבצק)
לחצילים
2 חצילים חתוכים לפרוסות
שמן זית
40 גרם גבינת עיזים
40 גרם גבינת פטה
חופן צנוברים
לקישוט: עלי נענע, בצל ירוק
לרוטב העגבניות
1 בצל קצוץ דק
2 כפות רסק עגבניות
עגבנייה מגורדת
מלח
פלפל
לציזיקי
מלח
פלפל
שמיר (לפי הטעם)
מלפפון קצוץ דק
מיץ מלימון אחד
גביע יוגורט
אופן ההכנה:
השקשוקה:
1 מבשלים על אש קטנה את הפלפלים והפרסה.
2 מוסיפים את העגבניות.
3 מביאים לרתיחה ומוסיפים בצל סגול, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
4 לקראת ההגשה מוסיפים את הביצים, קוביות פטה וזיתים שחורים. מגישים כאשר הביצה רכה ונוזלית.
הפוקאצ'ה:
1 מערבבים קמח, מים, שמרים וסוכר בקערה, לשים ומתפיחים.
2 כשהבצק תופח נותנים לו בוקס ופותחים אותו, מוסיפים שמן זית, מלח גס וסרדינים.
3 אופים בתנור למשך 30 דק' בחום גבוה.
4 מגישים לצד השקשוקה.
החצילים הממולאים:
1 מטגנים את פרוסות החצילים בשמן זית.
2 בקערה עמוקה מערבבים את גבינת העיזים, הפטה והצנוברים.
3 ממלאים את פרוסות החציל בגבינה.
4 מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים את הבצל ומוסיפים לו את שאר מרכיבים תוך כדי עירבוב. מצמצמים.
5 מערבבים את מרכיבי הציזיקי בקערה.
6 שופכים את רוטב העגבניות על פרוסות החציל.
7 מקשטים בבצל ירוק ועלי נענע.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (2 מנות):
אנרגיה | 1207 קלוריות |
חלבונים | 44 גרם |
פחמימות | 201 גרם |
שומנים | 29 גרם |