אוכל
תמונת AVI׃ mako

סיגרים אלג'יראים ממולאים בנוגט

לכל אחד יש את הגרסה שלו לסיגרים. הפעם אתם מקבלים קינוח מושלם עם רוטב סמיך ומתקתק

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 24/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק הסיגרים

חצי כוס מים

חצי כוס שמן

קורט מלח

2 כוסות קמח

למילוי

100 גרם שקדים קלופים

100 גרם פיסטוק קלוף

2 חלמונים

חצי כוס סוכר

לסירופ

4 כוסות מים

5 כוסות סוכר

כף מיץ לימון טרי

גרידת לימון

לז'אבן

3 חלבונים

אגוזים, שקדים ופיסטוקים (לקישוט)

בנוסף

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

הבצק:

1 מכניסים למיקסר עם וו לישה את המים, השמן והמלח.

2 מוציאים את התערובת ולשים 3-4 דקות.

3 מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד, נעים למגע ורך מאוד.

4 נותנים לבצק מנוחה של 15 דקות.

5 מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ.

6 מורחים על הבצק מעט שמן, מפזרים מעט קמח, סוגרים כמו רולדה, מעגלים לצורת שבלול ומכניסים למקרר ל-30 דקות.

7 חוזרים על הפעולה 3-4 פעמים כאשר כל פעם מכניסים למנוחה של 30 דקות במקרר.

המילוי:

1 טוחנים לפירורים גסים את השקדים, הפיסטוקים והסוכר במעבד מזון.

2 מוציאים ומוסיפים 2 חלמונים שיחברו את המילוי.

הסירופ:

1 מרתיחים את מרכיבי הסירופ על חום בינוני עד לסמיכות.

2 מוסיפים את מיץ הלימון ואת גרידת הלימון.

הז'אבן:

1 מקציפים 3 חלבונים לקצף אחיד.

2 מוסיפים חצי מכמות הסירופ וממשיכים להקציף עוד כ- 20 דקות עד לקבלת קרם נוגט.

3 מעבירים לקערה ומפזרים מעל אגוזים ושקדים ופיסטוקים.

הסיגרים:

1 מגלגלים את הבצק וחותכים בסכין חתיכות לא גדולות.

2 מרדדים לעלים דקים, מניחים לאורך העלה מהמילוי ומגלגלים לצורת סיגר.

3 מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה, טובלים בסירופ ומוציאים.

4 מניחים סיגרים מסביב לקערה עם הזבן ומעל מפזרים תערובת של פיצוחים.