סיגרים אלג'יראים ממולאים בנוגט
לכל אחד יש את הגרסה שלו לסיגרים. הפעם אתם מקבלים קינוח מושלם עם רוטב סמיך ומתקתק
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לבצק הסיגרים
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
קורט מלח
2 כוסות קמח
למילוי
100 גרם שקדים קלופים
100 גרם פיסטוק קלוף
2 חלמונים
חצי כוס סוכר
לסירופ
4 כוסות מים
5 כוסות סוכר
כף מיץ לימון טרי
גרידת לימון
לז'אבן
3 חלבונים
אגוזים, שקדים ופיסטוקים (לקישוט)
בנוסף
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
הבצק:
1 מכניסים למיקסר עם וו לישה את המים, השמן והמלח.
2 מוציאים את התערובת ולשים 3-4 דקות.
3 מוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד, נעים למגע ורך מאוד.
4 נותנים לבצק מנוחה של 15 דקות.
5 מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ.
6 מורחים על הבצק מעט שמן, מפזרים מעט קמח, סוגרים כמו רולדה, מעגלים לצורת שבלול ומכניסים למקרר ל-30 דקות.
7 חוזרים על הפעולה 3-4 פעמים כאשר כל פעם מכניסים למנוחה של 30 דקות במקרר.
המילוי:
1 טוחנים לפירורים גסים את השקדים, הפיסטוקים והסוכר במעבד מזון.
2 מוציאים ומוסיפים 2 חלמונים שיחברו את המילוי.
הסירופ:
1 מרתיחים את מרכיבי הסירופ על חום בינוני עד לסמיכות.
2 מוסיפים את מיץ הלימון ואת גרידת הלימון.
הז'אבן:
1 מקציפים 3 חלבונים לקצף אחיד.
2 מוסיפים חצי מכמות הסירופ וממשיכים להקציף עוד כ- 20 דקות עד לקבלת קרם נוגט.
3 מעבירים לקערה ומפזרים מעל אגוזים ושקדים ופיסטוקים.
הסיגרים:
1 מגלגלים את הבצק וחותכים בסכין חתיכות לא גדולות.
2 מרדדים לעלים דקים, מניחים לאורך העלה מהמילוי ומגלגלים לצורת סיגר.
3 מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה, טובלים בסירופ ומוציאים.
4 מניחים סיגרים מסביב לקערה עם הזבן ומעל מפזרים תערובת של פיצוחים.