בורגול וטונה טחונים עם סלט מרענן של גרגר הנחלים
שילוב משגע של טונה אדומה, בורגול ופלפלים חריפים, שמוגשים עם סלט מיוחד, צבעוני וטרי טרי מהעשב החביב עלינו - ומקבלים טאצ' סופי של שמן זית ועגבניות. מתכון פשוט ומנצח
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
כוס בורגול דק
200 גרם טונה אדומה, חתוכה לקוביות גסות
½ פלפל אדום חריף, חתוך גס (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
½ פלפל ירוק חריף, חתוך גס (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)
בצל שאלוט, קלוף וחתוך גס
שן שום, קצוצה גס
לסלט:
1 חבילה גרגיר הנחלים
1 סלק אדום קטן, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
כפית שומשום קלוי
1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי
מלח ופלפל שחור
להגשה:
2-3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
4 עגבניות, חצויות לרוחב
אופן ההכנה:
1 משרים את הבורגול בהרבה מים קרים 20 דקות או עד ריכוך. מסננים וסוחטים היטב.
2 בקערה מערבבים את הטונה, הבורגול, הפלפלים החריפים, הבצל והשום. טוחנים מצרכים אלו 3 פעמים במטחנת בשר, לקבלת מרקם אחיד (אפשר לטחון גם בפולסים במעבד מזון).
3 משטחים את התערובת בצלחות הגשה. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
4 לסלט: מערבבים את כל המצרכים לסלט ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5 להגשה: סוחטים את העגבניות מעל הצלחות עם הטונה והבורגול. מסדרים במרכז הצלחות את הסלט ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.