צילום׃ שי אפגין, משק צוריאל
טרין חציל
מתכון מעולה למאפה חציל שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגית במיוחד
אפרת גבריאלי | מאסטר שף
| פורסם 08/08/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (1 מנות):
חציל בלאדי
2 שיני שום פרוסות
חופן עגבניות שרי תמר חצויות
2 עלי דפנה
מלח
פלפל גרוס טרי
כף בזיליקום קצוץ
¼ כוס גבינת ריקוטה מחלב בופאלו
שמן זית
אופן ההכנה:
1 פורסים את החציל לפרוסות אחידות בעובי ס"מ, ממליחים ומזלפים מעט שמן זית, וקולים בתנור ב200 מעלות עד שמשחימות.
2 בינתיים מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים שום ומטגנים כדקה.
3 מוסיפים עגבניות, עלי דפנה, מלח ופלפל לפי הטעם, ומקפיצים עד שהעגבניות מתרככות מעט. כשהן מתקררות מסירים מהן את הקליפה.
4 את הריקוטה מערבבים עם הבזיליקום, כפית שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
הרכבה:
מניחים חציל, מעליו שכבה דקה של עגבניות, מעליהן עוד חציל, מעליו את הריקוטה וכך הלאה. בתיאבון
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (מנה אחת):
אנרגיה | 335 קלוריות |
חלבונים | 8 גרם |
פחמימות | 40 גרם |
שומנים | 17 גרם |