תבשיל שניצל מוח ברוטב פיקנטי | סמדי בומבה
המרכיבים:
1 מוח
4-5 כפות שמן
1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
1 פלפל חריף, פרוס
1 כף פפריקה
חצי כפית כורכום
רבע כפית סוכר
1 כף מרק עוף
10 שיני שום שלמות
שליש צרור כוסברה, קצוץ
1 כף אריסה
לטיגון:
קמח
2 ביצים טרופות
פירורי לחם
שמן
לסלק ג'עלוק:
1 חציל
3-4 שיני שום
4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
חצי צרור כוסברה, קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
1 כף אריסה
1 כפית כמון
מלח
חצי לימון סחוט
2 כפות חומץ
2 כפות שמן
ללחם קרסה:
חצי קילו קמח
2 כוסות מים
כפית סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
חצי כפית מלח
לסלט משוואיה:
2 עגבניות
1 פלפל חריף
3 שיני שום, פרוסות
מלח
מיץ לימון
שמן
אופן ההכנה:
1. שולקים את המוח, מנקים אותו ומעבירים למקרר בשלמותו.
2. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר סוטאג' ומטגנים את הגמבה והפלפל החריף. מוסיפים פפריקה, כורכום, מרק עוף וסוכר ונותנים להם להיפתח. מוסיפים את שיני השום ומערבבים. מוסיפים מים ונותנים לרוטב ומבשלים את הרוטב לצמצום. מוסיפים כוסברה ואריסה ומערבבים.
3. כשהמוח קר פורסים אותו לפרוסות. מכינים קערה עם קמח, קערה עם ביצים טרופות וקערה עם פירורי לחם. מצפים כל פרוסת מוח בקמח, ואז ביצה ופירורי לחם, ומטגנים.
4. מכניסים את המוח המטוגן לרוטב. מרטיבים את המוח המטוגן ברוטב ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות.
סלט ג'עלוק:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות (טורבו). חורצים את החציל ודוחפים לתוך החריצים שיני שום. צולים את החציל בתנור החם עד שהוא רך.
2. מרוקנים את פנים החציל ומרסקים במזלג ביחד עם שיני השום. מוסיפים בצל ירוק, כוסברה ופטרוזיליה ומתבלים. מערבבים היטב.
לחם:
1. מערבבים בקערה מים, סוכר ושמרים ומניחים ל-5 דקות, שיתחיל לתסוס. מוסיפים את הקמח ולשים לבצק אחיד.
2. מרטיבים את היד ובתנועת הקצפה כמו מקציפים את הבצק. מכסים ומניחים לתפיחה של 20 דקות.
3. מחלקים את הבצק לכדורים קטנים. משמנים משטח עבודה ופותחים את הבצק בידיים משומנות.
4. מחממים מחבת עם מעט שמן. מניחים יחידה של בצק, מנמיכים את הלהבה ומכסים. כשהקרסה מוכנה מלמטה הופכים וצולים מהצד השני. ממשיכים כך עם כל הכמות.
סלט משוואיה:
1. קולים בתנור או מעל להבה גלויה את העגבניות והפלפל. מקלפים את העגבניות וחותכים אותן ואת הפלפל החריף. מערבבים עם שאר המרכיבים.
הגשה:
מורחים לחם קרסה בשכבת ג'עלוק, מסדרים את המוח ומלמעלה סלט משוואיה.
רביולי חריימה | ליאור אוחיון
המרכיבים:
פילה לברק
פילה בס
לרוטב:
6 עגבניות שרי בצבעים
2 עגבניות
1 פלפל חריף
1 פלפל שושקה
3 שיני שום
כף רסק עגבניות
כף אריסה
כפית כורכום
כפית פפריקה
מלח
קורט סוכר
כפית אבקת דאשי
כוס ציר דגים (או מים)
למילוי:
25 גרם חמאה, בקוביות
כוסברה קצוצה
פטרוזיליה קצוצה
לבצק הפסטה:
250 גרם קמח
2 חלמונים
2 ביצים
כף שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. צולים את העגבניות 20 דקות בתנור בחום גבוה. את הפלפלים מטגנים בסיר.
2. מוסיפים לסיר שום, רסק עגבניות, אריסה ותבלינים. קוצצים את העגבניות שיצאו מהתנור ומוסיפים לרוטב.
3. מוסיפים ציר דגים או מים ומתקנים תיבול. מבשלים את הדג ברוטב 7 דקות.
4. מכינים את המלית: מוציאים את הדג מהסיר, מפרקים לצ'אנקים ומוסיפים 3-4 כפות מהרוטב. מוסיפים 25 גרם חמאה, כוסברה ופטרוזיליה ומתקנים תיבול. מערבבים את כל חומרי הבצק.
5. פותחים את הבצק במכונת פסטה ויוצרים רביולי. מבשלים את הרביולי 2 דקות במים רותחים, מעבירים לרוטב ומצלחתים.
לזניית כרוב | חופית סרימילי
המרכיבים:
1 כרוב שלם
פרמזן
לתבשיל עגבניות:
רבע כוס שמן זית
1 בצל לבן, חצוי ופרוס
1 פלפל ירוק חריף, פרוס
1 חציל, קלוף וקרוע לחתיכות קטנות
5 עגבניות, קלופות ופרוסות
מלח
פלפל שחור כתוש טרי
לבשמל:
30 גרם חמאה
כף קמח
כוס וחצי חלב
מלח
פלפל שחור כתוש טרי
אופן ההכנה:
חותכים את הכרוב לרבעים וחולטים 30 דקות במי מלח. מסננים ומקררים.
לתבשיל העגבניות:
1. מטגנים את הבצל עם הפלפל החריף, מוסיפים את החצילים ומטגנים עוד 10 דקות.
2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מכבים את האש.
לבשמל:
1. ממיסים חמאה ומתבלים במלח ופלפל שחור כתוש טרי. מוסיפים קמח ומערבבים. מוסיפים חלב תוך כדי ערבוב במטרפה וממשיכים לחמם עד שמסמיך. מכבים את האש.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.
מרכיבים את הלזניה:
1. מסדרים שכבות של עלי כרוב וביניהן בשמל ותבשיל עגבניות. מפזרים פרמזן מגוררת מלמעלה.
2. מכסים בנייר אפייה ונייר כסף וצולים בתנור החם 20 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים עוד 15 דקות.