חטיף fruit & nuts הגרסה הביתית (שוקולד אגוזים וצימוקים)
מרכיבים:
2.5כוסות שוקולד מריר וחלב
3/4 כוס צימוקים אוזבקים
3/4 כוס אגוזי לוז
אופן ההכנה:
1. מרסקים את האגוזים בפולסים בבלנדר.
ממיסים את השוקולד מעל באן מרי, ומערבבים עם צימוקים ושברי האגוזים
מוזגים לתוך תבנית שקל עם נייר אפייה (כדי שיהיה נוח לחלץ)
מקררים היטב עד להתקשות השוקולד ומחלצים.
שוברים את בלוק השוקולד לשברי חטיף
תבשיל אונטריב ביין אדום ושוקולד
מרכיבים:
1 ק"ג נתח אונטריב חתוך לקוביות 3/3
2 בצל לבן קצוץ גס
1/2 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
8 עגבניות מגי לרבעים
2 שיני שום
כף של רכז עגבניות (לא חובה)
1 פלפל ירוק חריף
1 פלפל צ'ילי אדום חריף
ענף מרווה
כוס יין אדום
2 כפות קמח שקדים
כף קקאו הולנדי משובח
כף סוכר חום דמררה
אופן ההכנה:
1. צולים בסיר את קוביות הבשר היטב בשמן זית ומוציאים לקערה.
2. צולים את הבצל הלבן והסלרי עד שהם מתקרמלים ונהיים חומים.
3. מוסיפים את הקקאו, קמח השקדים, הסוכר חום, המרווה, הפלפלים החריפים (והירוק אם אוהבים) ושיני השום לצליה קצרה, ואז את רבעי העגבניה שיגירו נוזלים.
4. מוסיפים את היין האדום ומגרדים את התחתית עם כף עץ ממשקעי הטעמים. מצמצמים עשר דקות.
5. מחזירים את קוביות הבשר לסיר, מכסים ומכניסים לתנור ב-150 מעלות ל-3-4 שעות.
6. מוציאים, מפזרים כוסברה/ פטרוזליה קצוצה מעל ומגישים.
כריך שוקולד בננה לילדים
מרכיבים:
2פרוסות עבות של לחם לבן אחיד
כפית חמאה רכה
1בננה
מעט שוקולד
אופן ההכנה:
1. פורסים 2 פרוסות של לחם לבן ומורחים אותן בחמאה רכה.
2. פורסים את הבננה לאורכה ומניחים את הפרוסות על פרוסת הלחם.
3. מגרדים על פומפיה שוקולד שאוהבים מלמעלה, סוגרים ונהנים.
חטיף רוקי רואוד
מתכון של הממתקאית רונית צין קרסנטי
מרכיבים:
300 גרם שוקולד מריר (עדיף 70 אחוז מוצקי קקאו)
3 כפות שמן קנולה
חצי כוס מרשמלו קטנים או 10 יחידות מרשמלו, חתוכים לחתיכות קטנות
2 ביסקוויטים, שבורים גס
חצי כוס שקדים קלויים או אגוזי מלך, קצוצים גס
חצי כוס קורנפלקס או פופקורן מקורמל
2 כפות שבבי קוקוס
תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיה
אופן ההכנה:
1. שמים את השוקולד בקערה גדולה (מזכוכית או נירוסטה). מניחים מעל סיר קטן ובו מים רותחים מעל להבה נמוכה וממיסים אגב בחישה (בן מארי).
2. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה ומבריקה. מסירים בזהירות את הקערה מן הסיר.
3. מוסיפים את יתרת המצרכים. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. משטחים את התערובת ומכניסים למקרר להתייצבות למשך כשעתיים, ולאחר מכן חותכים לצורת חטיפים.
שומרים במקרר כשבועיים.