חומרים: ½ ק"ג ברבוניות קולרבי צנוניות ראשד חסה ערבית לימון תפוזי דם שמן זית מלח ים גרגירי כוסברה
אופן ההכנה: 1. מפלטים את הדגים. 2. מדליקים תנור רק על החלק העליון (הגריל) ומחממים לחום גבוה. 3. מתבלים את הדגים עם מלח וגרגירי כוסברה טחונים. 4. מסדרים את הפילטים בתבנית עם העור למעלה ובוזקים שמן זית ומלח ים מעל. 5. צולים בתנור שחומם מראש למשך 2-3 דקות. 6. חותכים את החסות, הקולרבי והצנון. 7. מפלטים תפוזי דם וסוחטים מיץ לקערה. מוסיפים שמן זית, מלח וגרגירי כוסברה טחונים (במכתש ועלי). 8. מתבלים את הסלט ברוטב ומסדרים אותו בצלחות הגשה. 9. מוציאים את הברבוניות מהתנור, מסדרים מעל הסלט ומגישים.
פילה לוקוס על ברוסקטה עם סלט קלוייםפילה לוקוס על ברוסקטה עם סלט קלויים
חומרים: 1 פילה שלם של דג 2 חציל באלדי 4 עגבניות 2 בצל יבש 2 פלפל ירוק חריף נענע פטרוזיליה שמן זית מלח ים לחם כפרי צרפתי 2 שיני שום
אופן ההכנה: 1. קולים את החציל על האש. 2. מלהיטים פלנצ'ה ומניחים עליה את העגבניות, הבצל והפלפל החריף. 3. פורסים לחם, מסדרים את הפרוסות בתבנית, בוזקים שמן זית ואופים עד שמזהיב. מוציאים ומגרדים על הברוסקטה שן שום. 4. מחממים מחבת טפלון עם שמן זית. חותכים נתחים מהפילה דג, ממליחים ומניחים במחבת על העור. סוגרים את המכסה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות. 5. במקביל מורידים את הירקות הקלויים מהאש: מקלפים את החציל וקוצצים אותו ואת יתר הירקות הקלויים. 6. קוצצים חופן נענע וחופן פטרוזיליה, מערבבים הכל ומתבלים עם מלח ושמן זית. 7. בצלחת קערתית מסדרים כף יפה של סלט קלויים, ברוסקטה ופילה דג מעל.
חומרים: ¼ 1 ליטר חלב 100 גרם סוכר 80 גרם קורנפלור 45 גרם מי ורדים
חומרים לרוטב: 300 גרם תותים טריים 50 גרם סוכר 10 גרם מי ורדים
אופן ההכנה: 1. בקלחת גדולה מביאים לרתיחה ליטר חלב ו-100 גרם סוכר. 2. במקביל מערבבים בקערה בינונית את ¼ ליטר החלב עם הקורנפלור. ברגע שהחלב רותח מוסיפים לסיר את החלב הנוסף ומערבבים על אש גבוהה כ-2 דקות. 3. מסננים ומיד מעבירים לכוסות הגשה. מכסים בניילון נצמץ כך שהוא נוגע בקרם. 4. מקררים לפחות 6 שעות. 5. להכנת הרוטב טוחנים את התותים עם הסוכר ומי הורדים. יוצקים רוטב על כוסות קרם קר ואוכלים.