צ'יגה מוגש עם קרפצ'יו של טלה
חומרים:
2 כוסות בורגול גס
מים מינרלים
צרור: ראשד, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בצל ירוק
רסק עגבניות אורגני
1 פלפל ירוק חריף טרי
2 עגבניות
½ ק"ג עגבניות שרי
פילה של טלה
2 לימון
אופן ההכנה:
1. להכנת הצ'יגה: משרים את הבורגול במים קרים עד שהוא מתרכך.
2. מסננים את הבורגול ומעבירים לקערה.
3. קוצצים פנימה את עשבי התיבול, הפלפל החריף והעגבניות ומתבלים בפלפל שחור מיץ לימון, שמן זית, מלח וכף רסק עגבניות.
4. מעבדים את הכל ביד ויוצרים קציצה בצורה של קובה.
5. להכנת הקרפצ'יו: מנקים היטב את הפילטים של הטלה. קוצצים לדף שטוח ולא אחיד, מעבירים לצלחת שטוחה ומתבלים בשמן זית ומלח ים.
6. טוחנים בבלנדר עגבניות שרי לרסק טרי. מסדרים קציצת צ'יגה ליד הקרפצ'יו ומתבלים עם רסק העגבניות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: צ'יגה מוגש עם קרפצ'יו של טלה
מעורב ירושלמי
חומרים:
100 ג'ר כבדי עוף חתוכים לנתחים קטנים
100 ג'ר לבבות עוף חצויים לשניים
100 ג'ר טחולים של עוף
100 ג'ר פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
50 ג'ר שומן כבש חתוך לקוביות קטנות
1 בצלים פרוסים לחצאי ירח
מלח
פלפל שחור
לחם כפרי צרפתי
שמן זית
אופן ההכנה:
1. פורסים לחם ומשמנים בשמן זית.
2. אופים בתנור עד הזהבה, קורעים לקרוטונים ומניחים בקערות הגשה.
3. מלהיטים פלנצ'ה. צורבים במקביל את כל חלקי הבשר יחד עם הבצל.
4. מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט כורכום.
5. מעמיסים בקעריות על הקרוטונים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מעורב ירושלמי
צלעות טלה, צ'יפס, וכתם עגבניות
חומרים:
שורה צלעות טלה
תפוחי אדמה לבנים
שמן זית
שמן קנולה
מלח
פלפל חריף
שום
כוסברה
עגבניות
אופן ההכנה:
1. מעמידים על הכיריים סיר מים רותחים, סיר סוטג' שמן חם ומחבת שלישית לטיגון הצלעות.
2. קולפים תפוחי אדמה, חותכים לאצבעות מלבניות וחולטים במים. מייבשים בנייר סופג.
3. מטגנים את תפוחי האדמה בשמן החם וממליחים.
4. מגרדים בפומפייה עגבניות. כותשים במכתש ועילי פלפל חריף, שום, מלח וכוסברה.
5. מטגנים את הצלעות ומסדרים על צלחת הגשה צלעות פרוסות וצ'יפס. עושים בצד כתם עגבניות ועליו שליחטה מהחריף.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: צלעות טלה, צ'יפס, וכתם עגבניות
פיתות במחבת
חומרים:
1 ק"ג קמח ללחם
100 גרם קמח דורום דק
20 גרם מלח
70 גרם סוכר
14 גרם שמרים טרים
680 מ"ל מים קרים.
אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ולשים עם וו לישה כ-10 דקות.
2. מניחים את הבצק להתפחה של שעתיים.
3. יוצרים כדורים של 150 גרם כל כדור ומתפיחים כ-30 דקות.
4. מחממים מחבת עם מעט שמן זית. פותחים את הבצק עם היידים מקומחות או משומנות לעיגול בעובי של ס"מ בערך ומטגנים משני צידיו.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פיתות במחבת
אצבעות שוקולד
חומרים לתחתית:
30 גרם חמאה
65 גרם שוקולד מריר
250 גרם קרם שוקולד ואגוזים (פרלינה, להשיג בחנויות המתמחות)
125 גרם קורנפלקס קלוגס
חומרים לגאנש:
350 שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה והשוקולד בסיר כפול. מוסיפים את קרם השוקולד-אגוזים ומערבבים.
2. מרסקים את הקורנפלקס לפירורים גסים במעבד המזון. מוסיפים את הקרם ומערבבים.
3. משטחים את העיסה בתבנית חד-פעמית מאורכת ומאחסנים במקפיא.
4. מביאים את השמנת לרתיחה בסיר ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס לגמרי.
5. יוצקים את הקרם על העיסה הקרה בתבנית ומאחסנים במקפיא לכמה שעות.
6. לפני ההגשה משחררים מהתבנית וחותכים בסכין חדה לאצבעות.
מבשלים ביחד, שישי ב- 18:30
>> למתכוני הפרק הקודם של מבשלים ביחד
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל