בתכנית הראשונה של מבשלים ביחד מתרכז אייל שני במנות בשריות, וגם מלמד איך להכין פוקצ'ה ביתית משגעת עם רוזמרין ומלח גס.

הפוקצ'ה של אייל שני
הפוקצ'ה של אייל שני
פוקצ'ה

החומרים:
1 ק"ג קמח לבן מ'ס 2 של שטיבל
11 גרם שמרים יבשים
22 גרם מלח ים דק
45 גרם סוכר
2 כפות שמן זית
680 גרם מים
מעל הפוקצ'ה:
רוזמרין מלח ים אטלנטי שמן זית

אופן ההכנה:
1. מלהיטים את התנור לטמפרטורה מקסימלית.
2. מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים השמרים, המלח והסוכר מערבבים היטב, מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת ומערבבים בשתי הידיים במשך 7 דקות.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה, מניחים ל-45 דקות.
4. מקפלים את הבצק, מכסים, מניחים לתפוח עוד 30 דקות.
5. מכדררים 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח ומגלגלים אותם פעם אחת.
6.מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות. פותחים כדור אחד בין שתי כפות הידיים. מניחים על אבן השמוט עד שאפוי וזהוב.
7. כשמוציאים מהתנור מזלפים על הפוקצ'ה שמן זית, מלח ים ורוזמרין טרי קצוץ. מחזירים את הפוקצ'ה לתנור ל 2 דקות. מוציאים ואוכלים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פוקצ'ה של אייל שני

סטייק אנטרקוט ברוטב פלפלים חריפים

חומרים:
נתח שלם של אנטריקוט
שמן זית
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור שלם

לרוטב:
3 צ'ילי ירוק חריף חתוכים ל 3 חלקים
5 שיני שום קלופות
מלח ים אטלנטי
½ כוס שמן זית

אופן ההכנה:
1. מלהיטים מחבת פסים פורסים מנתח האנטריקוט פרוסה יפה כ 3 ס"מ ומעסים אותה בשמן זית.
2. צורבים את הצד הראשון 5 דקות ואילו את הצד השני כ3-4 דקות.
3. מורידים את הבשר מהאש (שממשיכה בינתיים לעבוד), סוגרים אותו בתוך שתי צלחות ומחכים כ2- דקות.
4. מחזירים אותו לאש, מברישים בשמן זית ונותנים לו עוד כדקה.
5. מורידים מהאש, מתבלים בפלפל שחור שנגרס הרגע ומלח ים אטלנטי.
6. לרוטב: במעבד מזון טוחנים את הפלפל והשום לתערובת גסה. מעבירים לקערה, ומוסיפים את השמן ומלח.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סטייק אנטרקוט ברוטב פלפלים חריפים

אין תמונה
סטייק אנטרקוט ברוטב פלפלים חריפים
מינוט סטייק

חומרים:
נתח אנטריקוט
שמן זית
½ כוס טחינה
עגבניות
לימון
מלח

אופן ההכנה:
1. מלהיטים פלנצ'ה או מחבת פסים
2. פורסים דק דק פרוסות אנטריקוט, מורחים אותן בשמן זית, וצולים אותן על הפלנצ'ה צליה קצרה ביותר בכדי לא ליבש אותן.
3. מערבבים טחינה בקערה עם מים מינרלים מיץ מ1/2 לימון ומעט מלח.
4. יוצרים כתם טחינה בצלחת שטוחה, מסדרים את פרוסות הסטייק בערמה על גבי כתם הטחינה.
5. קוצצים עגבניה ומפזרים מעל. בוזקים מעט שמן זית על הכל ומוסיפים מלח.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: minute סטייק

מבשלים ביחד, שישי ב- 18:30

>>והנה מתכון למרק שעועית חורפי ומפנק
>> לכל המתכונים של ערוץ האוכל