חצי הגמר של "בייק אוף ישראל" (הערב ב-21:00, ערוץ 12) כבר ממש כאן, ואם חשבתם שהשופטים מתכוננים לעשות למתמודדים חיים קלים, כדאי שתחשבו שוב. בפרק הקרוב, חברי הנבחרת יתמודדו עם אתגר שהם ואנחנו עוד לא ראינו – המשימה המולקולרית. מה זה אומר? משימה שמשלבת בתוכה טכניקות מתחומים כמו פיזיקה וכימיה, ומחברת אותם יחד עם המטבח. למעשה, כל הוספה של אבקת אפייה אל בלילת עוגה או חימום לטמפרטורה מסוימת, מפעילה תגובה כימית, אבל במקרה הזה מדובר בספירות, גלידות מבוססות על קרח יבש ועוד ועוד.

כדי להבין במה בדיוק מדובר, הצצנו לחשבונות אינסטגרם של כמה מהשפים המובילים בתחום. מעוגת עגבניות וגלידת חרדל ועד למופע מרהיב של הוספת חנקן לגלידה, אלה הדברים שחברי הנבחרת יצטרכו לדעת כדי לזכות בכרטיס הכניסה לגמר. מה שבטוח, קל זה לא יהיה.

מישהו רוצה תוספת חנקן לגלידה? הסטון בלומנטל

Nitrogen ice cream trolly #cheftable

A post shared by HESTON BLUMENTHAL (@hestonology) on

המקרון השחור של פראן אדרייה

A post shared by Ferran Adrià (@ferran_adria) on

סורבה פירות אדומים והפתעות של קיקי דה קוסטה

סבלה שוקולד-אגוז עם גנאש, מוס וניל, ספירת פטל וג'לי אוכמניות

ביצת עין מיוגורט בטעם וניל, מנגו וחלמון

עוד קינוח שדומה לביצת עין, אבל לא. אפילו החלמון עשוי מספירה מיוחדת, מונח על קומפוט מנגו-ליים

עוד ב"בייק אוף ישראל":


אטריות קרמל קדאיף מעושן עם שוקולד לבן, קצפת בטעם אספרסו ומעל פניני קוויאר. מגרה?

 

ואחרון חביב - הקינוח של השף הישראלי ושופט "בייק אוף ישראל" מאיר אדוני

מתוק אחרון

A post shared by meir adoni (@chef_meir_adoni) on

>> לייק לעמוד הפייסבוק של "בייק אוף ישראל" כבר עשיתם?

"בייק אוף ישראל": חצי הגמר הערב (שני) ב-21:00, קשת, ערוץ 12 

ובשבת הקרובה בערוץ 12: אירוע טלוויזיוני חד פעמי – "חטיפה קו 300" ב-21:00 בקשת