אוכל

קרמבו ביתי של ליאור ויובל

אם היינו יודעים שכל כך קל להכין קרמבו - היינו עושים את זה כבר לפני שנים! ועכשיו סלחו לנו בבקשה, יש לנו משהו לעשות במטבח

יובל אדלמן וליאור קוקה | mako אוכל | פורסם 01/06/16 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 273 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבסיס בצק פריך:

3 כוסות קמח (כוס חד פעמית)

שלושת רבעי כוס אבקת סוכר

כוס שקדים טחונים

210 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

ביצה טרופה

למרנג האיטלקי:

שליש כפית ג'לטין + כף ורבע מים לריכוך הג'לטין

שלושת רבעי כוס סוכר

שליש כוס מים

2 חלבונים מביצה בגודל m

כפית משחת וניל

לציפוי:

500 שוקולד מריר

שלושת רבעי כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 הבסיס: מעבדים את כל החומרים מלבד הביצה במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק.

2 מקררים חצי שעה, מרדדים, קורצים עיגולים ואופים בערך רבע שעה ב-180 מעלות, עד לקבלת גוון זהוב.

3 המרנג: מרככים את הג'לטין במים הקרים. מחממים את הסוכר ושליש כוס המים ל-118 מעלות. יוצקים את הסירופ הרותח לקערת מיקסר שבה נמצאים החלבונים ומקציפים במהירות עד לקבלת קצף יציב וקר. מוסיפים את הג'לטין והווניל ומערבבים היטב.

4 מעבירים את הקרם לשק זילוף ומזלפים על הבסיסים האפויים. מעבירים את הקרמבואים להקפאה.

5 הציפוי: ממיסים שוקולד מריר, מוסיפים שמן ומערבבים. טובלים את הקרמבואים הקפואים ושומרים בקירור.

בפעם שעברה הכנו עם ליאן ושירן טארטלט בזוקה

כבר הורדתם את אפליקציית המתכונים החדשה והשווה שלנו?