תוכנית הסיוע של פאולה וליאון ממשיכה לפעול למען העסקים הקטנים שנפגעו ממשבר הקורונה - וכעת, גם מגייסת את חברי הכנסת לעזרה. הבוקר הגיע חבר הכנסת עידן רול ממפלגת יש עתיד לקונדיטוריית דוד לאור במבשרת ציון וסיפר לאילור צחור על המאבק שהוא מנהל בנושא. "אני יכול לדבר רק על עצמי, אבל כבר מתחילת הקורונה, בערך שבוע-שבועיים אחרי שהכל התחיל לבוא לידי ביטוי בישראל, תפסתי את הצוות שלי ואמרתי: 'שמים בצד את כל התוכניות ומה שאנחנו עושים זה לסייע לעסקים ולסייע לאנשים לחזור למעגל התעסוקה'", אמר רול.

לרול יש חיבור ייחודי למבשרת ציון, בה גדל. "זה מקום מדהים לגדול בו, זה בעצם יישוב שפרוס על כמה הרים, קשה להתנהל פה בתקופת הקורונה בלי משלוחים ולכן התמיכה במשלוחים היא הכרחית להישרדות שלהם", הסביר.

בשבועות האחרונים נלחם רול על מנת לאפשר לבעלי עסקים לספק שירותי טייק אווי, שכאמור הושארו מחוץ לתקנות, בניגוד לגל הראשון. "בממשלה מסרבים להבין שאת הסגר הראשון המסעדות צלחו יחסית בזכות הטייק אווי, זה החמצן הכלכלי שלהם, עכשיו אין להם את זה. צריך לזכור שעסק שלא מתפרנס גם מפטר עובדים. אנחנו נמצאים בסכנת פיטורים של 100 אלף עובדים נוספים בענף המסעדות והעזרה היא חשובה", אמר רול.

דוד לאור, בעל הקונדיטוריה, הופתע לגלות את צוות התוכנית ואת חבר הכנסת במקום וסיפר על החששות בצל המשבר. "התקופה, במילה אחת, מבלבלת. אנחנו מנסים להישאר אופטימיים. לעומת עסקים שנאלצים להיות סגורים בתור הגדרה של קונדיטוריה אנחנו עדיין עסק חיוני. אנחנו מנסים להמציא את עצמנו מחדש".

איך עובדים בתקופה הזו? הלקוחות מגיעים?
"אנחנו באזור תעשייה מקומי, יש פה קהל לקוחות נאמן שמגיע ממבשרת, ירושלים, מהמושבים מסביב. הודות להם אנחנו מחזיקים את הראש מעל המים. נאלצנו לסגור את בית הקפה שנמצא למטה, את כל פורמט הישיבה שתפס נפח משמעותי מההכנסה. אנחנו מוכרים את המוצרים הביתה ולמזלנו זה מתקיים אפילו יותר כי אנשים רוצים להתנחם באיזו עוגת שמרים טובה".

ח
דוד לאור, בעל הקונדיטוריה|צילום: מתוך "פאולה וליאון", קשת 12

כאשר נשאל ח"כ רול מה דעתו על כך שהתקנות אינן ברורות ומפלות בין עסקים מסוגים שונים, ענה: "זה שילוב מאוד קטלני לעסקים, התקנות מגיעות שנייה לפני שהן נכנסות לתוקף והן מאוד לא ברורות. אחד הדברים שאני עושה בכל הוועדות השונות זה להילחם על כללים ברורים, של תכל'ס, התקהלות. כמה אנשים יכולים להיות בתוך חלל, הרי אין באמת הבדל אם מחכים בחוץ למאפייה לטייק אווי או לבית קפה או לסופר. הכללים האלה, אין בהם היגיון וכשאנשים לא מוצאים היגיון קשה להם לנהל עסק וגם קשה לציית. לשמור על כללים ברורים זה קודם כל אינטרס של הממשלה שמייצרת את הכללים".