אחר פתיחה חזקה שהרימה את מדד המעו"ף אל מעל ל-950 נקודות, הבורסה עברה לירידות בשל המלצה שלילית של סיטי על השוק. בשוקי העולם נמשך הסנטימנט החיובי, כאשר מדד הניקיי ביפן חצה את ה-10,000 נקודות והחוזים העתידיים על מדדי המניות בוול סטריט עולים בכ-0.1%.
מחזור המסחר היום בשוק ממשיך להיות גבוה - 1.4 מיליארד שקל - כאשר כי"ל מרכזת את המחזור הגבוה בבורסה. בשוק מתרוצצות שמועות לפיהן קרן הפנסיה הוותיקה מבטחים, בניהולה של יעל אנדורן, מוכרת סחורה בשוק - בעיקר מניות בנקים. לפי השמועות, הקרן החלה למכור כבר אתמול והיום היא מגבירה את המכירות. עם זאת, ל"גלובס" נודע כי פעילות ניכרת מורגשת בקרב המשקיעים הזרים, אשר משחקים תפקיד מרכזי היום בשוק הן מהצד של הקונים והן מהצד של המוכרים.
"הזרים פעילים היום מאוד, בייחוד במניית כי"ל", אומר ל"גלובס" פעיל בכיר בשוק. "אתמול (א') ראינו קניות משמעותיות מצד קרנות הנאמנות. העיתונים מוצפים בכותרות על החגיגה בבורסה והציבור קונה מניות. בנוסף, הביטחון בקרב המשקיעים בעולם גובר. השוק יתבסס ברמות הנוכחיות ויתכונן לגל עליות נוסף".
שלמה מעוז, הכלכלן הראשי של אקסלנס: הריבית האפסית יוצרת בועות במשק. בעוד שנה תהיה כאן ריבית של 3.5%. הבורסה ממשיכה לשהות בשיא של כ-10 חודשים, אך לאחר הראלי האחרון מחליטים האנליסטים בסיטי לחתוך את ההמלצה לשוק הישראלי ל"תשואת חסר" מ"נייטרלי". בסיטי לא פוסלים אמנם עליות נוספות בת"א, אך הם מציינים כי האפסייד מוגבל בשל הערפל סביב קצב התאוששות הכלכלה ורווחי החברות.
בזירת המאקרו, הלמ"ס תפרסם היום את נתוני הלינה במלונות בחודש יוני. אך אירוע המאקרו המרכזי של היום שייך ללא ספק להחלטת הריבית של בנק ישראל. הבנק צפוי להותיר את הריבית על כנה - 0.5% - אולם בשוק מציעים לשים לב להודעת הריבית המצורפת. בעקבות ההפתעה במדד המחירים לצרכן בחודש יוני (שעלה ב-0.9%), ייתכן ובנק ישראל יתחיל לאותת על כוונתו להדק את המדיניות המוניטרית בעתיד הנראה לעין, מה שעשוי להביא לירידות באג"ח הממשלתיות ובדולר, וכמו כן לגרום להשפעה שלילית מסוימת בשוק המניות. הכל תלוי, כמובן, בעוצמת הרמיזה של בנק ישראל, אם זו אכן תגיע.
ומהמאקרו למיקרו: עונת הדו"חות הכספיים נמצאת בעיצומה בארה"ב, אולם כאן בארץ היא תתפוס תאוצה החל ממחר (ג'), עם פרסום הדוחות של טבע לרבעון השני של השנה. בהמשך השבוע יפורסמו גם הדוחות של שופרסל , אלווריון ונייס .
מניות בכותרות
כי"ל ממשיכה לזנק בעקבות חוזי האשלג האחרונים שנחתמו עם הודו במחיר של 460 דולר לטון. המשקיעים מקווים כי המחיר הנמוך יביא לעלייה בביקושים ויגביר את קצב המכירות של יצרניות האשלג.
טבע תפרסם מחר (ג') את הדוחות הכספיים שלה לרבעון השני, כאשר בשוק מצפים מהחברה לרשום רווח נקי של 80 סנט למניה, לעומת 68 סנט למניה ברבעון המקביל אשתקד. הכנסות החברה צפויות לצמוח ב-23% ל-3.47 מיליארד דולר.
חברת הנדל"ן נכסים ובנין , מקבוצת IDB של נוחי דנקנר, דיווחה הלילה (ב') כי הבנק שסיפק לה הלוואה למימון פרויקט המגורים SSCC בפלורידה קיבל בחזרה את הבעלות על הנכס. ל"גלובס" נודע כי החברה ביקשה להפחית את ההלוואה ביותר מ-50% ומנגד הבנק ביקש לרכוש את הפרויקט בכ-25 מיליון דולר. הצדדים לא הגיעו להסכם ביניהם.
עוד בקבוצת IDB - ערן יונגר, אנליסט בהראל פיננסים, פירסם היום (ב') עדכון סקירה למניית שופרסל , לקראת דו"חות החברה שיפורסמו מחר. לדבריו, "אנו צופים תוצאות סבירות המשקפות את מכירות חג הפסח, השפעות ההאטה במשק והעלייה ברמת התחרות". יונגר מסקר את שופרסל המלצת "משקל יתר", במחיר 18 שקל למניה, הגבוה ב-15.2% משער הבסיס של היום.
כעס בבנק ישראל על התמהמהות בעלי השליטה בבנק דיסקונט , קבוצת ברונפמן שראן, בנוגע להנפקת הזכויות. בפגישה שנערכה לאחרונה בין נציגי ברונפמן למפקח על הבנקים, רוני חזקיהו, לא הציגו אנשי ברונפמן תוכניות מעשיות עם לוח זמנים מפורט אלא הסתפקו בסיסמאות כלליות לגבי מחויבותם לבנק. זאת, ככל הנראה עקב חילוקי דעות בתוך גרעין השליטה. פגישה נוספת תיערך בחודש אוגוסט.
קרנות ההשקעה פרובידנס וסרברוס החליטו שלא לקחת חלק בתהליך המכירה של חברת פרטנר לאור המחירים בה היא נסחרת ולאור חוסר היכולת להפיק ערך מהעסקה הזו. שתי הקרנות גם חוששות מהמגבלות שיוטלו עליהן במסגרת העסקה.
מניית אפריקה ישראל ממשיכה להיסחר על רקע הדיווחים לפיהם אפי פיתוח והתאגיד הסיני Guangda מתכננים לשתף פעולה בבניית סופרמרקט במוסקבה בהשקעה כוללת של 700 מיליון דולר. ככל הנראה מדובר בגישושים ראשוניים בלבד. אפי פיתוח מזנקת בכ-10% בבורסת לונדון.